nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Lance Armstrong: «Ara ja no és un somni, ja puc dir que he guanyat»

El corredor reconeix que ho va passar malament amb les acusacions de dopatge

El nord-americà Lance Armstrong (US Postal), vencedor del Tour 99, comentà ahir que ja ha fet realitat el somni de la seva vida, que era guanyar la correguda més important del calendari internacional. «Som sincer. Ho he passat molt malament. No vull parlar de la meva malaltia anterior, que molts periodistes varen utilitzar per justificar el meu triomf en el Tour. El més important és que el meu somni de ciclista ja és una realitat», va dir.

El flamant guanyador del Tour matisà que «la darrera etapa va ser un passeig triomfant. Mai no havia donat tantes vegades la mà. Uns perquè em coneixien i d'altres perquè sabien la meva malaltia. Estic agraït a tots». rmstrong recalcà que aquest és el triomf més important de la seva carrera, però que la segona victòria d'etapa del Tour a Llimotges, el 1995 "dos dies després de la mort del seu company d'equip en el Motorola, l'italià Fabio Casartelli", té un valor molt especial: «No la puc comparar, però gairebé és com el triomf absolut del Tour».

«Són victòries diferents, però la victòria de Llimotges, l'any 1995, va resultar molt emotiva per motius personals. Aquest moment és molt diferent i important, però sempre es queda gravada una victòria fonamental i per mi això va ser en aquella ocasió. El Tour 99 també ho és perquè arriba en una data clau per mi, després d'haver superat un càncer, d'haver vençut la mort», va dir el ciclista nord-americà.

Arsmtrong, repassant el Tour, va comentar que «no he tingut cap dia dolent, però sí de molt complicats perquè no coneixia els meus rivals. La clau del meu èxit va ser el primer dia, en la victòria del pròleg. Després va ser seguir el ritme, ja que som un totterreny. Em defens molt bé en la muntanya i en les cronometrades, com si fos un Indurain. Aquí vaig consolidar els meus èxits».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.