lluvia moderada
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

El director de l'ONCE, eufòric pel primer triomf espanyol en el Tour 99

Sáiz: «El ciclisme espanyol té un gran nivell, però falten etapes»

El director de l'equip ONCE-Deutsche Bank, Manolo Sáiz, era un dels homes més feliços abans de la sortida de l'etapa d'ahir del Tour de França.

El motiu és que el dia anterior, un corredor del seu equip, David Etxebarria, va guanyar una etapa. Etxebarria va trencar una ratxa de cinc anys de sequera espanyola en una etapa en línia a la correguda ciclista més important del món. En aquests cinc anys, Abraham Olano sí havia guanyat en contra rellotge, però cap espanyol no ho ha fet en línia.

L'esdeveniment va ser celebrat per l'equip ONCE-Deutsche Bank com es mereixia, tant pel fet que no hi hagués cap victòria espanyola en el darrer lustre, com per les dificultats que ha tingut l'equip ONCE, i el seu mateix director, Manolo Saiz, amb la direcció del Tour des dels desgraciats fets de l'any passat per culpa del tema del dopatge.

Per Manolo Sáiz, la victòria d'Etxebarria «és una mostra que el ciclisme espanyol té un gran nivell», malgrat que també va reconèixer que els triomfs d'etapes per part dels ciclistes espanyols encara són escassos.

El director de l'ONCE té una explicació al fet que els ciclistes espanyols no guanyin tantes etapes com els d'altres nacionalitats: «L'explicació és que Espanya acudeix a les gran voltes amb líders importants que cerquen un bon lloc en la classificació general, i és per això que el triomf parcial en determinades etapes queda relegat a un segon pla».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.