muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El CSD exercirà la tasca de supervisió i control dels clubs i les SAD

Cercant la puresa de la competició

El Consell de Ministres aprovà ahir un Reial Decret pel qual es modifiquen el Reial Decret sobre societats anònimes esportives de 1991 i les succesives reformes realitzades el 1995 i 1996, amb l'objetiu de «garantir la puresa de la competició i la lliure competència», segons explicà el ministre Mariano Rajoy. Preguntat si aquesta nova normativa va dirigida contra Antonio Asensio o Jesús Gil, Rajoy assegurà que «el Govern no fa lleis pensant en persones concretes, sinó que són generals per al conjunt dels espanyols».

Amb aquesta nova modificació s'adapta a les reformes introduïdes en la Llei de l'esport a través de la Llei de mesures fiscals, administratives i d'ordre social, aprovada el passat desembre.

Segons el Govern, amb la reforma de la Llei de l'esport i aquest Reial decret que la desenvolupa, s'estableix per a l'esport professional un nou marc legal més ajustat a la realitat del sector i en sintonia amb les normes que regulen l'activitat econòmica de caire general. Per això es liberalitza i aproxima el règim jurídic de les societats anònimes esportives a la resta de les societats anònimes, facultant així la seva sortida a borsa a partir de l'1 de gener del 2002; s'afavoreix la transparència en la gestió, i es regulen els mecanismes necessaris per vetllar per la puresa de competició i per protegir els interessos públics i dels potencials inversors.

El Reial decret preveu una sèrie de prohibicions per «garantir que una mateixa persona, empresa o grups d'empreses no controlin més d'una SAD», entre les que destaquen la prohibició que una SAD o un club que participi en una competició professional participi directament o indirecta en el capital d'una altra societat que estigui ficada a la mateixa competició. També es prohibeix la participació simultània superior al cinc per cent en dos o més SAD. Per exemple, si una persona té la titularitat del sis per cent del Celta pot tenir el quatre per cent del Deportivo, però no el 5'1%.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.