muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Armstrong donà un recital i se situa líder

L'espanyol Abraham Olano, de l'equip ONCE Deutsche Bank, no tingué el seu millor dia en la vuitena etapa del Tour de França, una contra rellotge individual de 56'5 quilòmetres, en la qual partia com a clar favorit per al títol i per a la consecució del mallot groc que acabà en poder del nord-americà Lance Armstrong, qui donà tot un recital a la prova.

Olano, en la modalitat que millor es defensa i en què ha fonamentat els seus major èxits, deixà passar en aquesta crono una ocasió d'or d'aconseguir un dels seus somnis: la camiseta de líder del Tour, encara que només hagués estat per un parell de dies, ja que després d'aquesta jornada l'escenari de la cursa serà la muntanya, terreny on Olano ho passa bastant malament. Prova que no era el seu dia és que estigué a punt de caure's quan agafà malament un revolt, es passà de frenada i donà la seva roda de darrere contra les bales de palla protectores.

Això passava en el quilòmetre 20 i afortunadament tot quedava en un ensurt i la pèrdua d'uns grapat de segons. Poc després, en el quilòmetre 33, les seves il·lusions s'evaporaven en ser doblat per Armstrong, que havia sortit dos minuts més tard. Féu una important passa cap enrere en les seves aspiracions de guanyar en el Tour, ja que 2:22 minuts respecte al gran triomfador de la jornada, el nord-americà Lance Armstrong, són molts minuts.

L'etapa fou guanyada per Armstrong, guanyador també del pròleg, en 1 hora 8 minuts i 38 segons, la qual cosa significa una velocitat mitjana de 49'416 quilòmetres per hora. Segon fou el suís Alex Zulle a 58 segons, tercer el francès Cristhope Moreau a 2:05 i quart Abraham Olano a 2:22 minuts.

Ara la general queda amb Armstrong al capdavant, seguit del francès Moreau a 2:20 minuts, Olano és tercer a 2:33, el nord-americà Stuart O'Grady quart a 3:25 i l'espanyol Àlvaro González de Galdeano a 4:10 minuts. El suís Alex Zulle es retarda a més de set minuts i Escartín se situa a 7:27 minuts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.