algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L'ONG Apotecaris Solidaris diu que la Universíada li demanà fàrmacs gratuïts

El cap de Serveis Sanitaris, Joan Pericàs, ho desmenteix de manera categòrica

Aina Salom, presidenta de l'ONG Apotecaris Solidaris, assegurà ahir a Diari de Balears que la Fundació Universíada li sol·licità medicaments per als Jocs. Joan Pericàs, cap dels Serveis Sanitaris de la Universíada, va fer ahir una nota pública, explicant just el contrari. Pericàs manté que la Fundació mai no ha intentat aconseguir medicaments de manera gratuïta d'Apotecaris Solidaris i que pretenia arribar a un acord per regalar-ne les restes a l'ONG.

Aina Salom explicà que, després de parlar telefònicament amb Joan Pericàs i escoltar la petició, quedà bocabadada. Així i tot, la presidenta d'Apotecaris Solidaris contà que, segura que tot era un malentès, digué a Pericàs que li enviàs la seva petició per escrit. «Parlàrem primer mitjançant un telèfon mòbil i no em podia creure el que estava escoltant. Així, li vaig dir que em cridàs per telèfon fix. I, sorprenentment, em repetí la sol·licitud. Pretenia que Apotecaris Solidaris li regalàs tota una sèrie de medicaments i que els altres li compràs a les distintes empreses farmacèutiques per estalviar-se així un doblerets. Apotecaris Solidaris no ho ha fet mai, això, ni ho farà», explicà ahir Salom. La presidenta d'Apotecaris Solidaris, encara sorpresa, va anar més enllà i pregà a Pericàs que li fes la petició per escrit. Diari de Balears ha tingut accés al fax que envià el cap de Serveis Sanitaris de la Universíada i a la llista de medicaments sol·licitats per la Fundació. Salom explica que no té cap sentit que Pericàs li enviï la llista de medicaments que necessita el punt d'assistència continuada de la Vila dels atletes. «És la seva paraula contra la meva, però estic ben tranquil·la. Si haguessin volgut donar els medicaments sobrants a Apotecaris Solidaris no hi ha raó per què em faci arribar la llista de medicaments que necessiten», explicà Salom.

Antoni Diéguez, president de la Comissió d'Esports del CIM i un dels representants d'aquesta institució a l'Executiva de la Universíada, encetà ahir la polèmica quan denuncià la petició feta per la Fundació a Apotecaris Solidaris. Ahir mateix, la Fundació Universíada va fer arribar un fax als mitjans informatius en el qual el cap dels Serveis Mèdics de la Universíada, Joan Pericàs, desmentia de manera clara i categòrica que mai hagués sol·licitat medicaments de manera gratuïta a l'ONG Apotecaris Solidaris.

Pericàs, en la nota pública feta ahir, explica que es va posar en contacte, mitjançant un fax, amb Aina Salom, presidenta d'Apotecaris Solidaris, per establir una col·laboració amb l'esmentada ONG. «Amb aquesta possible col·laboració es pretén l'aprofitament de la medicació sobrant dels Jocs, en acabar la Universíada, per a qualsevol col·lectiu necessitat de mitjans mèdics... En cap cas el Servei Sanitari de la Fundació Jocs Mundials Universitaris no ha intentat obtenir medicaments gratuïts d'una ONG...», diu la nota pública de la Universíada rubricada per Joan Pericàs O'Callaghan, cap de Serveis Sanitaris.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.