algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
24°

Espectacular dispositiu per garantir la seguretat abans, durant i després del partit

400 agents, una unitat de cavalleria, 12 cans i un helicòpter seran a Palma

«Tots els efectius que facin falta», era fins ahir la resposta de la delegada del Govern a les Balears, Catalina Cirer, quan era interrogada sobre el nombre de policies i guàrdies civils que vetlaran perquè no es produeixi cap incident en relació al partit entre el Mallorca i el Chelsea.

Ahir, la màxima responsable de la seguretat a les Illes canvià el cantet i fou a Ultima Hora Radio, on explicà el dispositiu que es muntarà. Així, Cirer assegurà que la visita d'aficionats del Chelsea és una experiència «desconeguda i complicada». En tot cas, Cirer va voler tranquil·litzar els aficionats assegurant que qualsevol mallorquinista pot anar al futbol amb total i absoluta normalitat. «Hem adoptat totes les mesures necessàries perquè no passi res», explicà. Això no obstant, Cirer mostrà la seva preocupació, no tant pel que pugui passar dins de l'estadi, com l'actuació dels anglesos fora del recinte esportiu.

El dispositiu de seguretat preparat per la Delegació de Govern serà espectacular. Estarà format per més de tres-cents policies nacionals, més d'un centenar de guàrdies civils, una unitat de cavalleria formada per dotze exemplars, dotze cans amb els respectius policies i un helicòpter. Arribats en aquest punt, Cirer explicà que una gran part dels efectius arribaran des de la Península i que es tracta d'especialistes en aquest tipus d'esdeveniments. Així, arribaran fins a Mallorca una unitat d'antidisturbis de la Guàrdia Civil, una Unitat d'Intervenció de la Policia Nacional, a més de distints especialistes del TEDAX.

Així mateix, un helicòpter de la Policia Nacional sobrevolarà Palma vigilant possibles focus de tensió. Delegació de Govern té previst evitar a tota costa el contacte entre aficionats i els dos mil seguidors del Chelsea amb entrada. Així, els aficionats anglesos arribaran a l'estadi entre les 18.30 hores i les 19.30 amb distints autocars i disposaran d'un passadís pel qual accediran directament a la seva ubicació al gol sud.

Les unitats de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que vetllaran per la seguretat han tingut en tot moment la col·laboració de la Policia anglesa, que desplaçarà fins a Mallorca cinc efectius. A més a més, Scotland Yard ha informat en tot moment als col·legues espanyols de quan arribaran els més perillosos seguidors del Chelsea. El Reial Mallorca reforçarà també la seguretat privada, amb un major nombre d'efectius d'una companyia privada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.