cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Punt de partida del ciclisme mundial

Els millors ciclistes del món es troben per primer cop cada any a la Challenge

Fa ja vuit anys que es donà la sortida a la primera edició de la Challenge Internacional Volta a Mallorca, i des de llavors el calendari internacional de la Unió de Ciclistes Professionals (UCI), s'enceta a Mallorca.

Des de llavors, els millors ciclistes del grup internacional es donen cita any rere any per poder gaudir de la climatologia i de les carreteres de Mallorca, que afegides a la fórmula de la Challenge "on un ciclista pot sortir a córrer les etapes que vulgui sense quedar desqüalificat", fan que quasi ningú es vulgui perdre aquesta oportunitat.

Els darrers campions del Tour de França "a excepció del darrer d'ells, Marco Pantani" inicien cada any la temporada amb la Challenge. Així durant els primers anys de vida de la prova mallorquina, Miguel Indurain no hi va faltar mai, mentre que Bijrne Ris el succeí a la trona francesa i igualment continuà preparant-se a la Challenge per revalidar el títol. Un any després va ser Jan Ulrich qui es convertí en el rei del Tour i l'any següent no fallà a la seva cita amb Mallorca.

Ha estat Marco Pantani el darrer guanyador de la cursa francesa, i el Pirata declinà acudir amb el seu equip a la Challenge Internacional Volta a Mallorca. De totes maneres altres atractius s'han afegit en aquesta vuitena edició, ja que per primera vegada serà a Mallorca Mario «Il bello» Cipollini.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.