cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.54°
10°

Borgia du Pont, gran guanyador a Manacor

El cavall menat per Toni Frontera superà Dadesboy i Varco a la darrera recta

60920
Borgia du Pont, guanyador de la Diada del Criador. | T. Monserrat.

Borgia du Pont s'adjudicà el triomf a la prova estel·lar de la Diada del Criador celebrada ahir a Manacor.
La Diada de l'Associació de Criadors començava a les 10.15 del matí amb la presentació de dues remeses de joves productes d'un any, 34 en total, alguns dels quals ja demostraren la bona raça que duen i la bona preparació de la que són objecte.

Després de la presentació dels poltres, començà la jornada competitiva amb victòria de Cristan Skovby, que a mans de Joan Antoni Riera no va trobar gaire oposició rodant a una mitjana d'1.23.5 per davant de Belina i Bri Joys.

La segona correguda comptà amb un sol protagonista amb el cavall entrenat per Tomàs Garcías i menat per D. Fernández, Coral GS, que ja des del començament se situà al capdavant i amb una mitjana d'1.23.3 travessà la meta com a guanyador, seguit de prop per Cuadra Negra, que va intentar superar el guanyador fins el darrer moment.

A la tercera, Cuink Twist guanyà amb molta facilitat, Vistosa de Kiang, que tingué una bona actuació i superà un dels favorits, Bride Dance Kid, que fou tercer. El registre del guanyador va ser d'1.23.8.

Molt disputada va resultar la quarta, en què la favorita Clara des Pla s'imposà rodant a 1.22, seguida per Anita, Vampirolay i Alegre SR, tots ells molt agrupats darrere la guanyadora.

La prova estel·lar de la matinal tenia com a favorita la importada Queen Anett i la veritat és que no va decebre, ja que guanyà la cursa còmodament a 1.19.6. Alcon Blai protagonitzà també aquesta correguda, ja que, sempre per l'exterior de la pista, superà tots els entrebancs que es va anar trobant i encara va tenir forces per esprintar a la darrera recta, però s'hagué de conformar amb la segona posició amb un gran registre d'1.19.8. Fergie Chicco, pletòrica de facultats, es col·locà en tercera posició en superar a la darrera recta Mendocita.

A la prova del quartet especial, després de dominar durant gairebé tot el recorregut el menorquí Biniati de Quick, no va poder aguantar la forta rematada del favorit Bonito TR, que menat per A. Carreras, el superà amb un registre d'1.20.2. Completaren el quartet Buleria, Arisol. El fet que no es col·locassin ni Bell Estel ni Aida du Gite va fer que aquesta aposta es pagàs a un total de 654.120 pessetes.

Capvespre

La primera victòria de la sessió de vespre l'aconseguí Celia des Bosc, que en la mateixa línia superà Baby Mutine, entrant les dues amb el mateix temps d'1.24.8. A la tercera posició empataren Carol Yankee i Archetipe.

A la segona correguda, Carina Bleu aconseguí un ajustat triomf per davant Branca des Bosc, Calma du Pin i Bologne B.
Seguidament es disputà una especial per a poltres de dos anys amb triomf de Detroit Hanover, que marcà un temps d'1.25.1. Danger Z va ser segon per davant Dansa Darbos i Danko Bet.

A la quarta correguda, el favorit Calabruix va ser distanciat per galopar quan faltava un poc més d'una volta per a l'arribada com a consecuència d'una petita topada amb un altre participant. Això no obstant, és complicat saber si hauria estat capaç de superar un desconegut Brisco Hanover, que realitzà una cursa molt bona imposant-se per la mínima a Ukiclero B. A prop d'ells se situà Speedy Pelo.

Clara victòria a la cinquena de l'egua gabellina Batec den Tap, menada pel seu propietari Pep Terrasa, ja que no donà opció als seus rivals rodant a 1.21.3, per la qual cosa Bandolera, Alcatraz TR i Tolino Kurde s'hagueren de conformar amb els llocs d'honor.

Bona actuació la dels dos nacionals Black Crom GS i Siver a la sisena correguda, en què es col·locaren en primera i segona posició amb destacats registres d'1.21.4 i 1.21.6. Darrere ells quedaren els importats Elising Lady i Tango GT. Molt disputada resultà la cursa preestel·lar en què s'imposava, amb un bon esprint final, Crisly i un temps d'1.19.4. El cavall de la quadra Mistero superà War Dance i Neldas Peak.

La prova més important de la reunió va ser l'especial importats, en la qual a la primera volta ja foren distanciats dos favorits, Starlight i Laramie. La cursa va ser dominada en tot moment per Dadesboy, escoltat per Condor de la Noe en principi i Varco en els darrers metres. Quan semblava que Dadesboy i Varco es jugarien el triomf, va sortir del darrere i per l'exterior Borgia du Pons, menat per Toni Frontera, que els va superar i guanyar amb un registre d'1.18.1.

A la correguda que tancava la jornada, l'egua Anna Enet tornava a donar mostres de la seva qualitat i tornava a aconseguir una nova victòria en el municipal, si bé seguida de molt a prop per Miss Flo Jo. Ambdues rodaren a 1.20.5. Cheops des Brouets i el nacional Vae Victis SE completaren el quartet.

S'ha de destacar finalment, una vegada més, el joquei manacorí Joan Antoni Riera, que va aconseguir durant la Diada un total de tres victòries (Cristan Skovby, Clara des Pla i Black Crom GS) i tres col·locacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.