nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.28°
10°

Makinen deixa el camí obert a Sainz

El finlandès abandonà el ral·li i ara el madrileny només necessita acabar quart

L'abandonament del finlandès Tommi Makinen (Mitsubishi) durant la primera etapa del ral·li de Gran Bretanya ha alleugerit la tasca de Carlos Sainz (Toyota) en el seu objetiu de guanyar per tercera vegada el títol mundial, però no ha resolt la seva missió, ja que encara necessita acabar la darrera prova del certamen entre els quatre primers. Makinen ha demostrat una màxima del ral·li britànic: la primera etapa, composta per curts i sinuosos trams especials sobre circuits, hipòdroms i parcs, no serveix per guanyar, però sí que pot fer perdre la cursa.

El campió mundial en 1996 i 1997 es va sortir en el primer revolt de la cinquena especial, perdé la roda darrera dreta en topar violentament contra un mur de formigó i cedí més d'un minut perquè va haver d'acabar-la amb només tres rodes.

En el següent tram, que va haver de completar en les mateixes condicions, perdé quasi dos minuts més. Poc després va haver de deixar la pista. Amb aquest panorama i atès que Makinen, malgrat el seu abandonament, continua essent líder del Mundial amb dos punts d'avantatge, Carlos Sainz necessita sumar almanco tres punts i només li serveix acabar com a mínim quart en aquest ral·li.

El gran dominador de la primera etapa ha estat el britànic Colin McRae (Subaru Impreza WRC), guanyador de les tres darreres edicions del ral·li del seu país. Ja descartat de la lluita pel títol i sense res per perdre l'escocès ha donat tot un recital de pilotatge i ha guanyat vuit dels deu trams disputats "dos d'ells compartits amb el seu germà i company d'equip Alister.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.