• Mín: 12.25°
16°

Sisena victòria consecutiva de la selecció espanyola al Mundial

Els espanyols derrotaren Bulgària per 3 sets a 0

La selecció espanyola de voleibol va derrotar ahir a Bulgària per 3-0 (amb parcials de 17-15, 15-4 i 15-11) en el tercer partit de la ronda de quarts de final del Campionat del Món que se celebra al Japó.

Es tracta de la sisena victòria consecutiva d'Espanya en el que és el seu debut en una fase final d'un Mundial.
Al partit, celebrat en el Green Arena d'Hiroshima i en el qual el primer set resultà ser fonamental, l'equip espanyol formà inicialment amb el «sis» previst composat per Pascual, Vega, Falasca, Robles, Moltó i De la Fuente.

En el duríssim primer set, Espanya va començar perdent per 4-0 amb molts de problemes en la recepció, fet que va dificultar la col·locació de Falasca i va facilitar el bloqueig búlgar. Tanmateix, la selecció espanyola va recuperar prest la situació, amb el suport "com durant tot el partit" d'un excepcional bloqueig, amb un parcial de 5-1, per empatar l'encontre (5-5).

El marcador es va mantenir igualat fins l'empat a 12 punts. Fou llavors quan Espanya va aconseguir el seu primer avantatge (13-12), que amplià a continuació Rafa Pascual amb un servei directe (14-12). No obstant, una treta a la xarxa del mateix Pacual i una temptativa errònia en un moment molt poc oportú de Falasca, igualaren el marcador, arribant a tenir la selecció de Bulgària un punt de set.

Una postrera reacció de la selecció espanyola va permetre aconseguir tres punts consecutius amb dues accions de mèrit de Pascual "afegint un servei directe per guanyar la mànega" i adjudicar-se el set per 17-15. Els quatre punts de servei i els sis bloqueigs de l'equip espanyol front als tres búlgars donaren avantatge a Espanya en aquest decisiu parcial.