cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

Positiu de Valbas en un control antidopatge

El jugador del Ciutat d'Inca s'enfronta a una multa de dos a tres anys d'inhabilitació

El Bàsquet Inca no està precisament d'enhorabona. Als mals que l'assolen des de la primera jornada de Lliga, ahir s'hi va sumar un altre entrebanc nou, que l'afecta esportivament, encara que el principal encausat de manera directa sigui un dels seus jugadors, i de cap manera el club hi tengui res a veure.

La Federació Espanyola de Bàsquet va fer arribar al club inquer la notificació que el jugador Lluís Valbas va donar positiu per anabolitzants en un control antidopatge realitzat el passat dia 9 d'octubre, amb motiu del partit disputat contra el Círculo Badajoz.

La primera acció que s'ha duit a terme, i de manera conjunta, ha estat la d'apartar el jugador de la disciplina del Bàsquet Inca momentàniament. També s'ha demanat una contraanàlisi per determinar sense cap mena de dubte si hi ha hagut cap errada o, ben al contrari, la ingestió de productes prohibits és certa.

Si definitivament no és així i es confirma el dopatge, el jugador s'enfronta a un càstig de dos a tres anys d'inhabilitació i una multa que oscil·la entre les 250.000 i un milió de pessetes. Aquest seria el primer cas de dopatge d'un jugador espanyol a la història del bàsquet d'elit a Espanya (ACB i LEB), i el primer espanyol dins la categoria de plata del bàsquet espanyol. Però no n'és el primer cas, ja que a la LEB ja s'han detectat dos casos més, ambdós de jugadors nord-americans, tot i que aquests varen ser per consum de marihuana i no per anabolitzants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.