algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

Hisenda eximeix Arantxa de delicte fiscal, però li reclama 400 milions

Les actes s'aixecaran per irregularitats comeses fins l'any 93

La tennista catalana Arantxa Sánchez Vicario fou eximida de delicte fiscal, tot i que Hisenda li aixecarà actes per irregularitats en les seves declaracions d'imposts fins a l'any 1993.

Hisenda considera que no existeixen motius per processar la tennista, que té la seva residència a Andorra, per delicte fiscal així com ho havia proposat un inspector de l'Agència Tributària.

Això no obstant, li reclama 400 milions de pessetes per l'Impost a les Persones Físiques i l'IVA del període que va des de 1989 a 1993, per no complir els requisits de no resident.

El contenciós entre la tennista i l'Agència Tributària començà l'any 94 i l'informe en el qual es fonamenta la institució recaptadora explica que Arantxa no pot demostrar la seva permanència a Andorra els 183 dies a l'any que li permetrien tenir la condició de resident en el paradís fiscal.

La llei sosté que «s'entendrà que el contribuent té la seva residència habitual a Espanya quan estigui més de 183 dies en territori espanyol» i l'inspector Enrique Poyatos, que va ser qui inicià les causes judicials a la tennista, comptabilitzà els dies que ha passat a Espanya (61 el 1989, 47 el 1990, 28 el 1991, 44 el 1992 i 26 el 1993). Poyatos creu que després de sumar aquests dies, més els registrats a l'estranger, Arantxa «no pot demostrar que en passa 183 a Andorra, un argument qüestionat ja pels seus mateixos superiors». L'advocat de la tennista, Bonaventura Castellanos, mantingué que «les absències no són d'Espanya, sinó d'Andorra, perquè és on té fixada la seva residència administrativa». La ministra Esperanza Aguirre declarà ahir que espera que se solucioni tan aviat com es pugui «qualsevol malentès que pugui existir i que la imatge d'Arantxa no quedi danyada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.