algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Acord a la baixa

Els futbolistes i el Mallorca pacten unes primes molt menors a les de l'any passat

Ja hi ha acord. El Mallorca i la plantilla del primer equip arribaren divendres a un acord sobre les primes. Ahir, el conseller delegat Mateu Alemany explicà com havien transcorregut les negociacions i quin havia estat l'acord final.

«L'acord es va produir divendres passat a l'hotel Meliá de Mar... El club decidí acceptar la darrera proposta dels jugadors i, per tant, es va arribar a un ràpid acord», explicà inicialment Mateu Alemany.

Tot seguit, el conseller delegat explicà les quanties pactades en els distints aspectes de la competició. «Hi ha tres partides diferenciades: hi ha premis per punts aconseguits a la Lliga, que serien de 100.000 pessetes per punt per cada futbolista convocat. Per objectius al Campionat de Lliga hi ha tres apartats. Per mantenir la categoria, 90 milions de pessetes; per classificar-se per la UEFA o la Recopa, 130 milions; i per ser primer o segon i, per tant, el Mallorca tindria dret a participar a la Lliga de Campions, 200 milions de pessetes. Aquests premis són alternatius i en cap cas acumulatius. Les primes, en el cas de les que es paguen per punts estan sempre condicionades al fet que l'equip aconsegueixi la permanència», assegurà Mateu Alemany. Així mateix, el conseller delegat oferí també les quantitats pactades per la Copa del Rei i la Recopa. «A la Copa del Rei s'han pactat unes primes per superar eliminatòries. A la primera, els futbolistes cobrarien 500.000 pessetes cada un i per guanyar la final obtindrien 2.500.000. Quant a la Recopa, el premi per superar la primera eliminatòria amb el Heart seria de 750.000 pessetes, mentre que si s'obtingués el títol, els futbolistes cobrarien 2.500.000 pessetes cada un», afirmà.

A continuació Mateu Alemany explicà el procés negociador. «Començàrem a negociar a Kossen i hem tingut un total de 13 reunions... Per què tant de temps? Nosaltres enteníem que les primes cobrades l'any passat no es podien prendre com a punt de sortida, ja que consideram que estaven lluny del mercat espanyol i per damunt de les possibilitats pressupostàries del Reial Mallorca. Aquest és el missatge que des del primer moment vàrem intentar transmetre al Reial Mallorca... L'any passat, que es va fer una gran temporada en l'àmbit esportiu, des del punt de vista monetari això suposà una càrrega econòmica molt forta per l'entitat... Per explicar això vàrem anar a cercar el comparatiu amb altres clubs de Primera Divisió. Les primes s'havien de reajustar a les possibilitats reals del Reial Mallorca. No podia ser que l'entitat estigués pactant primes amb un 300 per cent de diferència respecte equips com el Santander, l'Oviedo, l'Espanyol o el Salamanca... Vull agrair a la plantilla que hagi tingut la responsabilitat d'entendre això, que el precedent de l'any anterior no es podia repetir...», manifestà Alemany. Respecte l'any passat, Alemany explicà que s'ha produït una reducció considerable, especialment en les d'objectius. «Les primes per punts de l'any passat eren diferents, ja que depenien de la posició de l'equip, malgrat que l'import final serà per l'estil. La prima per la permanència ha experimentat una reducció aproximada d'un 40 per cent; la de competicions europees, d'un 60 per cent; i la de Champions League, d'un 40 per cent. Ara bé, sí que puc dir que des d'un punt de vista objectiu les primes són altes», explicà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.