cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Una pedra per al futur

El centre d'alt rendiment de vela de Calanova començà ahir el compte enrere

La reina Sofia i el president del Govern balear, Jaume Matas, varen posar ahir dilluns la primera pedra del centre d'alt rendiment de vela de Calanova, a Palma, que es denominarà Centre Reina Sofia i que es té previst inaugurar a principi de l'any que ve.

Passat el migdia, la reina Sofia arribà a Calanova i, amb el president de l'Executiu balear, va introduir les tradicionals monedes en curs i diaris del dia en un tub metàl·lic, que insertà posteriorment en allò que ja és la primera pedra d'aquest nou centre de tecnificació de vela, que compta amb un pressupost inicial d'uns 115 milions de pessetes.

Aquest edifici s'aixecarà al costat de l'Escola Nacional de Vela de Calanova, situada a Sant Agustí, i comptarà amb una residència per a esportistes de tres plantes, on fins seixanta regatistes espanyols i d'altres països podran viure i rebre classes tècniques de vela durant tot l'any.

Discursos

Després de col·locar la primera pedra i contemplar els plans i la maqueta del futur Centre Reina Sofia, la reina escoltà els discursos pronunciats pel president balear i pel conseller d'Educació, Cultura i Esports, Manuel Ferrer, i posteriorment es passà al desenvolupament de distints balls regionals mallorquins.

Durant la seva intervenció, Jaume Matas va agrair a la reina que el nou centre d'alt rendiment dugui el seu nom i recordà que a l'Escola Nacional de Vela de Calanova el príncep Felip i les infantes Elena i Cristina varen aprendre «els primers rudiments» de l'art de la vela, sent avui dia uns «consumats practicants» d'aquest esport.

Assegurà que la pràctica de la vela per part de la família reial ha suposat que «milers de joves de les Balears» s'haguin aficionat a aquest esport, mentre que el conseller d'Esports considerà que fomentar la vela i el respecte «ecològic» a la mar són alguns dels principis que es transmeten en l'Escola Nacional de Calanova.

Al costat del futur centre d'alt rendimient de vela Reina Sofia es troba l'Escola Nacional de Vela, tots dos dependents del Govern balear, i on imparteiexen classes medallistes olímpics com Pepote Ballester i Jordi Calafat.

Amb la pròxima inauguració d'aquest centre, el Govern balear pretén que Calanova es consolidi en la Mediterrània com un dels centres de millor preparació tècnica de la vela i que els equips olímpics de distints països s'entrenin en aigües de la badia de Palma.

Si en diverses ocasions al llarg de l'any (Copa del Rei, Trofeu Princesa Sofia, etc.) Mallorca es coverteix en la capital mundial de la vela, amb aquest nou centre, la badia de Palma s'erigirà, sense cap dubte, en el centre mundial de l'esport nàutic permanet. Que millor lloc per edificar un CAR que Palma. Una ciutat que any rere any es veu envaïda pels millors regatistes del món, sigui de creuers o de vela lleugera. Jordi Calafat, Pepote Ballester, Teresa Zabell, Jan Santana o Pedro Campos coneixen a la perfecció el camp de regates que ofereix la badia i no es torben a reconèixer que és possiblement el millor del món. Per tot això i més, només podia ser l'Escola de Calanova el lloc on es construís un centre d'alt rendiment de vela. Els cracks de la mar ho poden corroborar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.