algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

Aragonés, candidat per ser seleccionador espanyol

La RFEF li ha fet una suculenta oferta de contracte per a dos anys

Luis Aragonés es perfila com el futur seleccionador nacional, en l'espera que el d'Hortaleza respongui a l'oferta per dos anys a raó de 80 milions cada un que li ha presentat la Federació Espanyola de Futbol.

De fet, Luis pot presumir de tenir el més dilatat currículum d'un entrenador de Primera Divisió, categoria en què ha dirigit un total de 611 partits, amb la qual cosa ha aconseguit superar de fet els 599 encontres de Miguel Muñoz.

Al marge de la seva carrera com a futbolista, l'estrena d'Aragonés com a tècnic tingué lloc a l'Atlètic de Madrid, amb un partit contra el València celebrat a la capital del Túria l'1 de desembre del 1974. Fou precisament en el Vicente Calderón on el «savi d'Hortaleza» va batre el registre de Miguel Muñoz, en un enfrontament entre l'equip matalasser i l'últim equip que dirigí, el Reial Betis, el passat 8 de març, dins de la jornada número 28 del darrer campionat lliguer.

Al llarg d'aquests anys, Luis s'ha configurat com un dels rostres més sempiterns del futbol espanyol. Així, han passat per les seves mans equips com el ja mencionat Atlètic de Madrid (369 partits dirigits); Sevilla (76 partits al capdavant); València (55); Betis (39); Espanyol (38) i Barcelona (34).

El palmarès d'èxits de Luis com a tècnic arribà a la seva màxima cota amb l'Atlètic de Madrid, entitat amb la qual aconseguí una Copa Intercontinental (1975); una Lliga (1976-77); tres Copes del Rei (1975-76, 1984-85 i 1992-93) i una Supercopa (1985).

De la mateixa manera, conquerí l'edició de la Copa del Rei de 1987-88, durant la seva etapa al Futbol Club Barcelona.

Al marge d'aquestes dades, Luis Aragonés s'ha caracteritzat per ser un home aferrat als seus jugadors i dotat d'un elevat sentit de la pròpia independència, la qual cosa li ha portat a protagonitzar sonades dimissions.

Així, l'anomenat «motí de l'Hesperia» propicià la seva sortida del Barcelona, després d'alinear-se juntament amb els futbolistes culés en contra de l'opinió de la directiva pel que fa als contractes d'imatge dels seus homes. El cas Romário al València, i la seva encara inexplicada marxa del Betis "club en el qual no sintonitzà en cap moment amb el sentir de l'afició", al començament d'aquesta pretemporada han estat fins ara els punts decisius en la manera d'Aragonés d'entendre el desenvolupament de la professió d'entrenador.

En tot cas la darrera paraula la té el tècnic. També sonaren els noms de Camacho i de Serra Ferrer com a possibles candidats a ocupar la banqueta de la selecció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.