algo de nubes
  • Màx: 18.93°
  • Mín: 9.02°
18°

Volta a Espanya: Arribaren rebentats

Sense temps per descansar els ciclistes viatjaren ahir de València cap a Palma

Després d'un viatge (que més bé es podria dir odissea) tan llarg i pesat com el que hagueren de fer ahir els integrants de la Vuelta, les cares dels ciclistes en el moment de l'arribada a l'aeroport de Son Sant Joan era un autèntic poema.

Sense temps de rebre els reconfortants i habituals massatges, ni de prendre's un alè després de disputar la setena etapa, els corredors hagueren de sortir a corre-cuita cap a Manises, aeròdrom de València. Allà els esperaven els avions que els havien de traslladar a Palma, avions que, com també és costum es varen retardar.

Finalment, al voltant de les 20.30 del capvespre arriba el primer vol amb els organitzadors de la prova, juntament amb un parell d'equips dels més modestos de la prova.

El gruix del gran grup encara havia d'arribar en un vol retardat. Aquesta i altres circumstàncies ens les explicava Enrique Franco, director general d'Unipúblic, entitat organitzadora de la ronda espanyola. «Havien preparat un avió dels grans, amb la majoria dels equips, que en un principi sortiria primer de València, peró arran d'alguns problemes hem arribat nosaltres primers». Franco va comentar el fet que la Vuelta torni a l'Illa després de sis anys de no comparèixer per aquestes terres. «Sempre és un privilegi poder disputar un parell d'etapes a Mallorca, el que passa és que les despeses que això suposa són molt elevades. Això ha fet que hagin trigat anys a tornar. Esper que la gent ho comprengui». El màxim responsable de l'organització de la Vuelta també es referí al nivell que hi ha en aquesta edició, circumstància que va relacionar en part a la desastrosa del passat Tour de França. «Crec que estam, al menys quant a nivell dels ciclistes es refereix, davant la millor Vuelta dels darrers temps. Tot el que va passar al Tour ha provocat que en aquestes alçades de l'any encara la gent tingui moltes ganes de fer i de veure ciclisme del millor i això ho estam aconseguint.

Finalment, prop de les 10 de la nit arribaven la gran majoria dels equips participants, amb les seves figures al capdavant. Amb cares d'esgotament i sense moltes ganes de parlar, els vertaders protagonistes de tot l'entrellat es disposaven a agafar els autocars que els havien de conduir als respectius hotels. Allà estaven tots els «grans», com per exemple Olano, que es mostrava prudent cara a la propera contrarellotge d'Alcúdia. «Ara no pens a guanyar la crono de diumenge, només vull pensar en l'equip i en el que es pot fer dissabte per conservar el mallot de Jiménez. Estic disposat a fer feina per a ell fin que faci falta.»

Un dels màxims favorits per el triomf final, el suís Alex Zulle es mostrava confiat en les seves possibilitats i les dels seus companys del Festina. «La Vuelta la guanyarà un corredor del Festina. Som els més forts» sentencià l'actual guanyador de la ronda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.