algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Volta a Espanya: Benvinguts

Mallorca es mobilitza per rebre la Volta després de sis anys

Els protagonistes de l'actual edició de la Vuelta Ciclista a Espanya arribaran avui, a partir de les set del capvespre, a Mallorca, on dissabte i diumenge es disputaran la vuitena i novena etapa de la cursa.
Després de sis anys sense trepitjar terres mallorquines, la «serp multicolor» torna a l'Illa i ho fa, com sempre, de manera espectacular. Perquè espectacular és tot el que la Vuelta mou, no tan sols per la qualitat dels ciclistes que hi prenen part, sinó per la quantitat de persones que s'han de traslladar per tal que la disputa de les diferents etapes sigui possible.
Prop de tres mil persones, cinc vaixells, tres vols xàrter i una quantitat indeterminada de regulars, més de cent quaranta cotxes, helicòpters, camions, policies, periodistes, tècnics, directius, organitzadors... es mobilitzaran perquè res no quedi en mans de la improvisació i es pugui veure allò que esperam, és a dir, un gran espectacle esportiu i mediàtic.
I és que res no serà igual que el 91. Per començar, aquesta edició de la Vuelta és diferent a totes les anteriors. L'estrany ambient que es viu al món del ciclisme després del darrer Tour de França, a causa dels casos de dopatge que allà es varen produir, condiciona, vulguin o no, qualsevol prova ciclista que es disputa i així serà fins que els organismes adients «netegin» de sospites aquest esport i aportin solucions eficaces. També, i ara des d'un punt de vista més positiu, serà una Vuelta de les més disputades els darrers anys. Els mallorquins i les mallorquines podran gaudir de la presència dels grans del ciclisme internacional com ara Olano, Zülle, Virenque, Jalabert o Escartín, entre d'altres. Només es trobaran a faltar l'alemany Ullrich i, sobretot, el «pirata» Pantani.
Un altre aspecte a tenir en compte, com no, és l'econòmic. En aquest sentit, el fet que la ronda espanyola hagi tornat a Mallorca li ha costat al Govern balear, que ha fet un excepcional esforç, prop de 90 milions de pessetes, molts dels quals se n'aniran només en el trasllat de la Península fins aquí. Tot i així, es preveu que la Vuelta surti rendible, ja que aquests esdeveniments, malgrat només sigui per la presència de la televisió estatal que retransmet tot el dia, com a poc promocionen la imatge d'una illa que, tot i haver-se de posar feta un desgavell (carreteres tallades i limitació d'aparcaments inclosos), es bolcarà amb els ciclistes.

Palma i Alcúdia es preparen

L'arribada a Mallorca de la Vuelta a Espanya produirà canvis a la vida quotidiana dels ciutadans. A Palma, per exemple, es tallaran dissabte els carrers de 31 de desembre, les avingudes Gabriel Alomar, Joan March, Alexandre Rosselló i Gabriel Roca, entre d'altres. A més de les zones del passeig marítim i parc de la Mar. Alcúdia, per la seva part, patirà diumenge les conseqüències que un esdeveniment d'aquest caire suposa. Les autoritats municipals i la Policia ja es preparen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.