cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
12°

Volta a Espanya: Jiménez mostra les urpes

El corredor de Banesto s'imposa en el primer test important i es converteix en nou líder

El corredor de l'equip Banesto José María Jiménez aconseguí ahir el triomf a la sisena etapa, primera que tenia l'arribada situada en un cim, i d'aquesta manera es converteix en el nou mallot groc de la prova.

Jiménez va treure 46 segons al grup de favorits, en el qual estaven inclosos Olano, Jalabert, Escartín i Virenque entre d'altres. A aquests 46 segons cal afegir-ne els 12 de bonificació que El Chaba assolí gràcies a la seva victòria.

Ara Jiménez és primer a la general amb 31 segons sobre Roberto Heras (Kelme), 36 sobre Jalabert i gairebé un minut de diferència sobre Abraham Olano.

L'abandó del corredor de Cofidis, Philippe Gaumont, a causa d'un presumpte positiu de nandrolona a la passada edició del Gran Premi Midi Libre, i la improvisada roda de premsa de Hein Verbruggen, president de la Unió Ciclista Internacional (UCI), foren les notícies més destacades a la zona de sortida, a Múrcia.

El màxim responsable del ciclisme es va reunir ahir amb els directors esportius dels diferents equips per tractar d'apropar posicions després de les manifestacions de Laurent Jalabert, que va acusar de «nazi» l'esmentat organisme.

En el terreny purament esportiu, Fabrizio Guidi va passar el primer per la primera meta volant de la jornada. L'italià del Polti va sumar dos segons més a Yecla, segon esprint bonificat en el qual s'imposà el seu compatriota Raimondi. El vent provocà un primer conat de ventall i el gran grup es va trencar en tres parts. En la primera, l'equip alemany del Telekom va estirar amb força per establir diferències sense aconseguir obrir un forat.

Guidi i Raimondi foren novament protagonistes a la darrera meta volant de la jornada, a Petrer, aconseguint el segon i el primer lloc respectivament.

El primer moviment important de la jornada va córrer a càrrec de Moncassinin, Vicario, Chepe González, Contrini, i Agnolutto, que es llançaren cap a les rampes de del coll del Maignó, de 3a categoria, i arribaren a tenir 44 segons d'avantatge. Vicario abandonà els seus companys d'escapada i coronà en primer lloc el cim. El sinuós recorregut va acabar amb l'aventura dels quatre homes que perseguien Vicario. Mentre, aquest darrer repetia el primer lloc per al coll de Tibi, també de tercera, amb 38 segons de renda sobre el seu compoany i líder de la muntanya, Francisco Cerezo, i el «Banesto» Jon Adriozola, que va fer una primera selecció per al seu cap de files, Abraham Olano. En pocs quilòmetres el fort ritme impulsat des de darrere va poosar fi a l'aventura de Vicario. Ja en els primers quilòmetres del Catí, Jiménez s'escapà, aprofitant els durs percentatges del coll. Jalabert, Olano i Escartín anaven en el grup de darrere, del qual va botar Heras, però sense arribar a agafar el de Banesto.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.