nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Esperanza Aguirre insta Àngel Villar perquè cessi Xabier Clemente

La ministra d'Educació i Cultura, Esperanza Aguirre, considera que els aficionats espanyols al futbol i en concret als seguidors de la selecció, mereixen tornar a tenir una moral alta, «i veure la llum al final del túnel que ja dura des del Mundial de França».

Tot i que va eludir manifestar-se a favor o en contra del seleccionador espanyol Xabier Clemente, la màxima responsable de l'esport espanyol mostrà clarament la seva preocupació pel debat estatal obert en torn al joc de la selecció espanyola de futbol i, per tant, a la continuïtat del propi seleccionador.

Aguirre, tot i que digué que la decisió de no cessar Clemente no depèn directament del Govern sinó de la Federació Espanyola de Futbol, està segura que «a hores d'ara tot l'equip directiu de la Federació reflexiona sobre la immensa decepció que tenen els espanyols per l'actuació de la selecció espanyola i estarà prenent nota», explicà.

El seleccionador espanyol, Xabier Clemente, per la seva banda, tot i que en un principi es va negar a respondre a la ministra, al final es decidí a comentar les seves declaracions.

«Hi ha mesures més importants a adoptar que les relacionades amb el futbol», assegurà el tècnic de Barakaldo. Clemente entrà a analitzar el sentit de l'expressió «prendre mesures».

«La mesura no té perquè ser el que la gent diu. La federació pot fer substituir Xabier Clemente o decidir que continuï, així que prendrà la mesura que hagi de prendre», explicà.

El seleccionador indicà que Esperanza Aguirre és una «senyora entranyable» i qualificà la relació que manté amb ella de «boníssima». Això no obstant, respongué a les seves declaracions en assegurar que per damunt del futbol hi ha 15 o 20 mesures urgents per l'avenir del país.

«Preocupar-se de la número 20 i obviar les anteriors em sembla exagerat, perquè aquí s'està exagerant tot "afegí. D'aquí a no molt de temps li diré a la ministra i al president del Govern quines mesures ha de prendre el país».

Quant a la derrota contra Xipre de dissabte passat, Clemente assegurà que «els jugadors espanyols no havien agafat el ritme després de les vacances i estaven al 60 per cent de possibilitats físiques, mentre que els xipriotes estaven molt per sobre. En ser molt superiors en aquest aspecte "afegí", al marge que no són tant dolents com molts creuen, ens escombraren del camp. Un seleccionador no pot controlar l'aspecte físic, excepte que estigui tot el mes amb això. Es va veure a la primera jornada de Lliga, en la qual la premsa parlava de futbol lent i pastós».

Quant al sistema que va fer servir, assegurà que era massa ofensiu. «El sistema era bo. Un sistema no et fa perdre ni guanyar, llevat que facis una barbaritat».

Finalment es va referir a les seves relacions amb alguns mitjans de comunicació. «Per a alguns som incòmode perquè no permet que la premsa mani la selecció espanyola».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.