algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Volta a Espanya: Les bonificacions fan líder Jalabert

L'estonià Jann Kirsipuu va ser el guanyador de l'etapa, que es tornà a resoldre a l'esprint

Les bonificacions permeteren al francès Laurent Jalabert, de l'ONCE, arrabassar el jersey groc de líder a Marcus Zberg (Post Swiss) a la tercera etapa de la Vuelta, disputada entre Cadis i Estepona de 192'6 quilòmetres, que s'adjudicà l'estonià Jann Kirsipuu a una nova arribada massiva en imposar-se al velocista alemany del Festina, Marcel Wust.

Jalabert va fer l'habitual demostració de forces i de distància, cada dia més, als seus rivals des de la pancarta de les metes volants. Tan sols Olano i Escartín, sempre a roda, pogueren seguir-lo ahir en el seu intent per donar un canvi a la general.

El fort vent i l'accidentat recorregut afavoriren el moviment dels corredors als quilòmetres inicials. A més, l'equip de Suárez Cuevas arribava a la terra d'un dels patrocinadors i prometé espectacle des de la sortida.

El coll de Vejer de la Frontera (quilòmetre 48), de tercera categoria, fou testimoni d'un nou capítol de l'ambició del francès Laurent Jalabert. Pel cim, el corredor de l'equip de Manolo Saiz, passà amb 5 segons d'avantatge juntament amb José María Jiménez (Banesto), sobre Rodolfo Massi, que arribà a portar el mallot de la muntanya al passat Tour i Ramonchu González Arrieta.

La proximitat de terres malaguenyes animà l'Estepona-Brepac i Juan Carlos Vicario saltà del grup a la recerca de l'escapada. El madrileny comptà amb una renda de fins a sis minuts i 50 segons sobre un gran grup que, això no obstant, rodà a bon ritme.

En canvi, a l'ascensió al coll del Cabrito també de tercera categoria, la distància de l'escapat es va reduir notoriàment (3 minuts i 38 segons) i Francisco Cerezo sumà més punts per al seu jersei blanc de la muntanya, en quedar tercer per darrere Gentili (Cantina Tollo), segon, i per davant l'omnipresent Jalabert.

Jaja es convertí en colíder de la Vuelta en aconseguir el segon que el separava de Zberg a la meta, no obstant això, el ciclista del Post Swiss recuperà el groc al següent pas bonificat, a la línia de la Concepción.

El darrer coll de la jornada, el coll del Higuerón (de tercera categoria), propicià un nou atac de Jalabert. Després del pas per la pancarta de muntanya, vingué una fuga de deu corredors entre els quals, a més del francès, hi havia Olano, Escartín, Clavero i Mikel Zarrabeitia. Els Festina Zülle, Dufaux i Virenque es varen quedar tallats.

Aquesta situació de cursa animà als escapàts que arribaren a tenir mig minut de diferència sobre la resta dels favorits. Això no obstant, les escasses ganes que hi posaren, ja que pensaven que no acabarien amb èxit la seva escapada, impedí que fructificàs l'avantatge.

Abans, Jalabert rendibilitzà l'escapada i es va imposar a la meta volant de Torreguadiaro per aconseguir el lideratge de la classificació general, gràcies a les bonificacions.

Mentrestant, al darrere d'ells, el propi equip del Festina, ajudat pels components del Telekom, compartiren l'esforç per agafar els ciclistes escapats. Un nou esprint va ser el protagonista als carrers d'estepona.

Els darrers metres se saldaren amb una nova caiguda i amb l'estonià Jann Kirsipuu, que avançà Marcel Wust i donà al Casino el seu primer triomf d'etapa a la Vuelta.

Marcus Zberg es va ficar entre els primers, però no va poder recuperar el jersei groc que, per dues vegades en un dia, li llevà el gran protagonista de la Vuelta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.