algo de nubes
  • Màx: 13.35°
  • Mín: 7.77°
13°

Clemente, culpable

La premsa esportiva acusa el seleccionador de la mala actuació d'Espanya contra Xipre

No podia ser de cap altra manera. La premsa esportiva espanyola coincidí ahir a qualificar de «vergonyosa» la derrota de la selecció espanyola davant la de Xipre en el primer partit de classificació per a l'Eurocopa 2000.

El diari AS publicà en portada fotos del seleccionador Xabier Clemente i del president de la Federació Espanyola Àngel Villar, que encapçalen amb el titular «Ens feis vergonya».

«Desfeta històrica d'Espanya que perdé contra Xipre», continua, i en pàgines interiors destaca «I Javi, a lo suyo», encapçalant unes declaracions del seleccionador a les quals diu que «si es tornàs a jugar el partit, possaria vuit defenses» i «Espanya ha perdut contra un equip fortíssim en atac».

A més a més, inclou declaracions de Villar, de les quals destaca que el futbol espanyol continua confiant en Clemente. «No valor la derrota».

Pel que fa al Marca, aquest diari apostà per una portada molt més gràfica que la resta dels diaris esportius. Marca presentà una mà en portada amb el dit gros per avall com si de la mà del Cèsar es tractàs, i el nom del seleccionador espanyola Xabier Clemente com a únic text. En pàgines interiors titulà: «És de rialles. Després del ridícul de Xipre, més d'un pensà que Clemente podria dimitir o que Villar el cessaria, però... Ni se'n va... Ni el treuen».

Aquest diari apuntà altres titulars al respecte en pàgines interiors com ara «Javi, Angúnia total» o «Clemente, tan tranquil».

El Mundo Deportivo obrí la seva edició d'ahir diumenge amb una fotografia del seleccionador espanyol que encapçala amb «Parteix ja!», i afegeix «indignació popular després d'una vergonyosa derrota, que exigeix canvis».

També reflectí la reacció de Clemente, que reconegué que Xipre escombrà Espanya, però deixà clar que no fa comptes dimitir.

«Continua el malson. La selecció de Clemente inicià l'Eurocopa amb una justa i vergonyosa derrota davant Xipre. El famós grup humà fou una caricatura d'equip i realitzà un ridícul històric», apuntà El Mundo deportivo.

Finalment l'Sport, es demana «Fins quan?» i afegeix «Clemente porta Espanya a la tomba. Espanya no va poder començar pitjor la fase de classificació per a l'Eurocopa. Xipre, selecció que quasi no ha guanyat ningú, ridiculitzà la selecció espanyola de Xabier Clemente».

Aquest diari indica que Clemente no va tenir problemes per reconèixer que el rival fou superior en tot i que sumà els tres punts amb justícia. A més, anuncià que no molt menys pensa en la dimissió, tot i que admeté que «ens han menjat i ens han escombrat en tot».

Opinió unànime als quatre diaris esportius espanyols de més tirada a l'hora de dirigir les culpes de cap a Clemente.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.