nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Blijlevens dóna alegria al TVM

El suís Markus Zberg continua una etapa més com a líder de la classificació general

L'holandès Jeroen Blijlevens va ser el millor a Cadis, final de la segona etapa de la Vuelta a Espanya, la més llarga de la competició (234 quilòmetres) i que es va resoldre amb arribada massiva com estava previst. El suís Markus Zberg continua com a líder.

La Vuelta es cobrà la primera baixa d'un il·lustre a Còrdova. El belga Frank Vandenbroucke (Mapei) no prengué la sortida a causa d'una infecció bucal i privà la competició de la seva presència.

La ronda espanyola perd una gran promesa del ciclisme i un home que tenia molt per dir sobre el paper.

L'etapa va estar presidida de nou per una calorada. A més, els 234 quilòmeteres de traçat varen fer que els corredors s'ho prenguessin amb molta tranquil·litat i que ningú no volgués arriscar més del compte. El retard sobre l'horari previst s'acumulà i en el quilòmetre 169 els corredors completaren cinc hores de cursa a una velocitat mitjana de 33'8 kms/h i sense que hi hagués res d'importància, a excepció de l'intent d'aturada de la competició per part d'un grup de jornalers andalusos, que es feren notar a Utrera per reivindicar millores socials i econòmiques. Aquesta intervenció ja havia estat anunciada ahir dematí pel Sindicat d'Obrers del Camp. Concretament l'intent de tallar la cursa es produí a l'altura de l'hostal El Chaparral, situat entre els termes municipals d'El Arahal i Utrera.

La lluita estava a l'arribada a Cadis. Només la darrera trentena de quilòmetres tenien interès, tal i com estava previst, després d'una jornada maratoniana. El TVM col·locà els seus millors homes al capdavant del gran grup per preparar l'arribada al seu millor ciclista, l'holandès Jeroen Blijlevens.

Després de superar la darrera corba i en plena recta final una aparatosa caiguda acabà amb el corredor David Etxebarría per terra i tallà el grup en dos. El corredor d'ONCE s'aixecà amb el cos ple de ferides i amb el colze matxucat, però tingué la sort de no patir cap lesió de consideració.

La caiguda fou espectacular i durant uns minuts es va témer per les conseqüències que podria deixar en el corredor, ja que la seva bicicleta quedà totalment destrossada.

Blijlevens fou el millor en la línia d'arribada gràcies al bon treball del seu equip en els carrers de Cadis. El guanyador va emprar sis hores, trenta minuts i vint-i-quatre segons. El seu triomf a l'esprint sobre Lombardi va ser just, però suficient com per aixecar els braços al cel després de recórrer la distància més llarga de la Vuelta.

El suís Markus Zberg manté el jersei groc de líder per segon dia consecutiu, mentre que els favorits al triomf final mantenen intactes les seves aspiracions. El francès Laurent Jalabert ha restat onze segons al seu temps en les dues etapes disputades gràcies a les bonificacions, fet que ratifica la seva bona disposició per presentar batalla.

La tercera etapa es disputarà entre Cadis i Estepona, amb 192 quilòmetres de recorregut i una nova oportunitat per als velocistes.

Els grans favorits per la victòria final de moment continuen en un segon pla, guardant-se per quan arribin les etapes decisives en les properes setmanes. Un grup del qual ja hem de restar el belga Frank Vandenbrouke.

En definitiva, nova etapa de transició amb arribada massiva i les temudes caigudes, que ja varen fer acte de presència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.