cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

El suís Zberg guanya la primera etapa de la Vuelta

El corredor de l'equip Post s'imposà a l'esprint a l'italià Giuliano Figueras i a Laurent Jalabert

El corredor suís de l'equip Post s'imposà a la primera etapa de la Vuelta a Espanya, la qual tenia l'inici i el final a la ciutat de Còrdova i comptava amb 161 quilòmetres de recorregut.
La forta calor va endurir una jornada que ja per si mateixa era complicada i que va començar amb un ritme lent, sobretot a les dues primeres hores de la cursa, en les quals s'acumularen gairebé vint minuts de retard sobre l'horari previst per l'organització.
La primera meta volant, ubicada a Fernán Núñez (quilòmetre 68), provocà el primer conat de lluita en el grup. El francès Laurent Jalabert, de l'ONCE-Deutsche Bank, es col·locà com a primer líder provisional de la prova, després de guanyar en un disputat esprint Giancarlo Raimondi (Brescialat) i Steven de Jongh (TVM) i aconseguir els tres primers segons de bonificació. L'italià i l'holandès assoliren dos i un segon, respectivament.
El gest de Jalabert confirmà les ganes amb les que l'equip de Manolo Sáiz arriba a la ronda espanyola, i és que el campió de França no volgué desprofitar la primera oportunitat per presentar les seves credencials i les seves opcions per aconseguir el triomf final que passen en bona part pel fet que aguanti les quatre arribades en alt que té aquesta edició de la Vuelta.
El nerviosisme de l'etapa inaugural originà la primera caiguda en el si del gran grup, en la qual es varen veure implicats l'italià Dario Frigo (Saeco) i l'holandès Bart Voskamp (TVM). L'altre incident de la jornada el va protagonitzar el cotxe del Saeco, que va envestir per darrera el del Festina de Miguel Moreno.
Tan sols un tímid atac del francès Olivier Pereudeau, del Credit Agricole (antic Gan), en el quilòmetre 50, va rompre el tedi d'uns ciclistes més preocupats per suportar de la millor manera possible la forta calor i la humitat.
Raimondi i Jalabert varen invertir els papers a la segona meta volant de la jornada. El corredor del Brescialat s'imposà al francès, tercer, i d'aquesta manera li llevà el jersei groc virtual. Entre ells, va entrar Mirco Crepaldi, del Polti.
La inèrcia de l'esprint afavorí el bot de l'ucraïnès Serguei Outschakov (TVM), acompanyat del corredor l'Euskaltel-Euskadi Igor González de Galdeano. El duet arribà a tenir un avantatge de 24 segons, però la feina del Kelme, especialment de Francisco Cabello i Arsenio González, va llançar per terra la fuga abans que començàs la pujada al coll de Sant Jeroni, de segona categoria.
A les primeres rampes el ritme de Mikel Zarrabeitia (ONCE) va posar en dificultats els homes que més problemes tenen quan la carretera es posa cap amunt. De nou Jalabert atacà en els darrers metres de la pujada intentant seguir la roda Francisco Cerezo i Unai Etxebarría. Aquests dos aconseguiren una renda de 35 segons sobre el gran grup, fraccionat en aquestes altures en diferents grupets. L'avantatge d'aquests dos homes es mantingué fins al coll de Cerro Muriano, però el treball dels homes de Kelme neutralitzà l'escapada, pensant en la possible victòria del seu velocista, Àngel Edo.
Pocs quilòmetres abans de l'arribada, un grup de set homes posaren en perill l'esprint massiu amb un intent d'escapada, però el Banesto i l'ONCE reaccionaren ràpidament.
A la darrera recta, Jalabert ho tornà a intentar, però finalment l'esprintador suís Marcus Zberg fou més ràpid.

Zberg: «És la meva primera victòria important»  

El guanyador de la primera etapa de la Vuelta a Espanya es mostrava especialmet satisfet del seu triomf a Còrdova.
Marcus Zberg declarà a l'acabament de la jornada que se sentia orgullós d'aquesta victòria, ja que era la primera de la seva carrera en una gran prova per etapes. «Estic doblement satisfet, ja que, per una banda és la primera victòria important que aconseguesc i, per l'altra, pel fet de poder vestir el mallot de líder en una gran prova per etapes», manifestà l'esprintador suís.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.