nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Llaneras, campió en puntuació

El mallorquí no deixà que els seus rivals més forts li fessin ombra

El mallorquí Joan Llaneras va imposar-se ahir a la prova de puntuació de 40 quilòmetres dels Campionats del Món de ciclisme en pista. El corredor mallorquí, de 29 anys, aconseguí una altra vegada, després del títol que aconseguí l'any 1996, guanyar en aquesta modalitat. El mallorquí va superar en una volta l'alemany Andreas Kappes i l'italià Silvio Martinell, que varen resoldre la seva lluita particular en el darrer esprint.

Llaneras va donar a Espanya la primera medalla en aquests campionats i la seva destacada actuació el va confirmar, a més, com el millor especialista del món en aquesta prova. El ciclista balear ja havia aconseguit l'or en els mundials disputats a Manchester l'any 1996 i el bronze en els de Perth el 1977.

En aquesta ocasió va fer, novament, un recital, ja que va imposar-se amb el seu particular estil: Va atacar per agafar volta i superar, d'aquesta manera, els seus adversaris més ràpids que podien fer-li ombra en els sis esprints disputats. La seva tàctica va donar-li ahir un excel·lent resultat, fins el punt que va relegar el seu major rival, l'italià Silvio Martinello, a la tercera posició.

Segons el rus Boris Vassilev, seleccionador espanyol de ciclisme en pista, «Llaneras ha guanyat com un campió. Va controlar la carrera però sense agobiar els seus rivals. Una altra vegada ha demostrat que és el número u del món», va dir.

Juan Llaneras va començar la seva carrera a l'equip de l'ONCE, amb el qual va disputar proves del calendari de ruta entre 1991 i 1995. En aquella època ja va demostrar les seves grans dots com a contra rellotgista.

L'any 1995 va començar a participar en proves de la Copa del Món en pista. Als Jocs Olímpics d'Atlanta va haver de conformar-se amb la sisena posició en puntuació, però un mes més tard va prendre's la revenja als Mundials del Manchester. L'any 1997 fou guardonat amb un dels Premis Nacionals de l'esport. El passat agost ja demostrà la seva forma proclamant-se campió d'Espanya en persecució individual i per equips i fons per puntuació.

Avui, darrera jornada, Espanya comptarà amb la presència en puntuació de Dori Ruano i Juan Llaneras i Miquel Alzamora a la prova americana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.