nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Lorenzo torna al seu circuit talismà

El palmesà cercarà la tercera victòria consecutiva en el traçat portuguès, on sempre ha guanyat a MotoGP. Pedrosa torna a la competició per defensar la segona posició del campionat

El palmesà Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) cercarà al circuit portuguès d'Estoril, escenari de la penúltima cursa de MotoGP de la temporada, retrobar-se amb la victòria, que se li nega des de la correguda de la República Txeca i que seria la tercera al circuit portuguès.

Lorenzo no sap el que és acabar segon en el Gran Premi de Portugal des de la seva arribada al campionat del món de MotoGP, el 2008, any en què va guanyar la prova portuguesa per tornar a repetir el 2009, en aquesta ocasió amb el millor temps d'entrenaments oficials també a la seva butxaca.

La clàssica pista pròxima a Lisboa és molt del grat del pilot de Yamaha, matemàticament campió del món de MotoGP de 2010, qui, si tornàs a vèncer aquest cap de setmana a Estoril, aconseguiria el tercer triomf consecutiu en aquest circuit.

Qui és per ara el seu company d'equip, l'italià Valentino Rossi, pot ser un dels seus rivals en la lluita pel triomf. Rossi no té gaire bon record de la llutia amb pilots espanyols al circuit portuguès, atès que en un final atapeït es va veure superat sobre la mateixa línia de meta per Toni Elias, en l'únic triomf en MotoGP del català sobre l'Honda RC 212 V de l'escuderia de Fast Gresini.

Després del llarg periple transoceànic, que ja va deixar sentenciat el títol a favor de Jorge Lorenzo, els principals pilots de MotoGP només cerquen la glòria d'una victòria que els permeti tancar la campanya amb el millor sabor de boca possible, malgrat que algú encara hagi de complir l'objectiu de proclamar-se subcampió mundial, com és el cas del català Dani Pedrosa.

El pilot oficial d'una de les dues Honda RC 212 V, pintada amb els colors de la petroliera Repsol, ha tingut un poc més de temps per recuperar-se de la intervenció quirúrgica de clavícula i el seu infructuós intent de disputar el Gran Premi d'Austràlia ha de donar pas a un positiu retorn a Portugal, on comença el seu compte enrere per no veure's desbancat de la segona plaça per l'australià Casey Stoner, vint-i-tres punts menys, o l'italià Valentino Rossi, 31 punts menys.

Pedrosa té la necessitat imperiosa de recuperar com més aviat millor el rendiment que li va permetre adjudicar-se dues victòries consecutives a Indianapolis i a San Marino i ser segon a Aragó per posar en dificultats Jorge Lorenzo, fins que un error mecànic a l'accelerador de la seva Honda el va enviar en terra al Japó, on es va fracturar la clavícula i el va fer fora de la lluita pel títol mundial.

Aquest serà un dels al·licients de la correguda, tot i que no serà l'únic, ja que Jorge Lorenzo continua tenint un deute pendent amb el seu company d'equip, el nou vegades campió del món de motociclisme, al qual vol doblegar en una baralla de tu a tu a la pista i sap que a Estoril podria tenir una bona oportunitat.

Amb referència als aspirants a la victòria, està clar que continuen sent els mateixos, Lorenzo, Pedrosa, Rossi i Stoner, però a Estoril també hi haurà una altra novetat, com la participació del català Carles Checa, tercer en el Campionat del Món de Superbike, al manillar de la Ducati Desmosedici que, fins ara, havia estat del finlandès Mika Kallio.

Checa augmentarà la representació espanyola de MotoGP, en la qual Àlvaro Bautista (Suzuki GSV RR), Hèctor Barberà (Ducati Desmosedici) i Aleix Espargaró (Ducati Desmosedici) cercaran millorar els resultats aconseguits fins a la data.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.