algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Vettel triomfa i Alonso abandona

Jaume Alguersuari aconseguí els seus primers punts. De la Rosa no pot prendre la sortida

El pilot alemany Sebastian Vettel (Red Bull) aconseguí finalment endur-se la victòria en el GranPremi de Malàisia, tercera prova de la temporada, acabant la cursa per davant el seu company Mark Webber i de Nico Rosberg (Mercedes), que completà el pòdium. Vettel, que no va tenir sort en les dues primeres curses sortint des de la pole, aconseguí així la primera victòria de l'any, mentre que Fernando Alonso (Ferrari), que sortí denovè, no aconseguí acabar la prova després del trencament de motor quan rodava en novena posició a falta de dues voltes.

Una de les bones notícies de la jornada fou la novena posició aconseguida per Jaume Alguersuari (Toro Rosso), que va aconseguir els seus dos primers punts des que arribà a la Fórmula 1 una vegada començada la passada temporada.

Vettel a la fi va poder demostrar el poder dels Red Bull en cursa, ja que mostrà el potencial del seu monoplaça en sec i en banyat i es va rescabalar de la quarta posició a Bahrain i l'abandonament a Melbourne. Amb una espectacular sortida, el jove alemany, que sortia tercer, es col·locà davant en el primer revolt, ja que superà Rosberg, que aconseguí el tercer podi de la seva carrera, i el seu company Mark Webber. A partir d'aquí tot va ser un monòleg per als Red Bull, que dominaren completament la cursa mostrant les seves credencials per al títol mundial després dels dubtes de les dues primeres proves.

Per la seva part, Alonso va perdre dos punts quan faltaven dues voltes després que se li rompés el motor quan tractava d'avançar Jenson Button (McLaren) en la lluita per la vuitena plaça. D'aquesta manera, Felipe Massa, que va ser setè, prengué el lideratge del Mundial a Fernando Alonso per dos punts -39 a 37-, mentre que Vettel -amb 37- empatà amb l'asturià a la segona plaça de la classificació general. Com era de preveure, la cursa oferí grans remuntades després de les errades de Ferrari i McLaren en la sessió cronometrada, i qui ho demostrà primer fou el britànic Lewis Hamilton, que es col·locà desè en només quatre voltes per acabar sisè.

A més, Michael Schumacher (Mercedes) abandonà per problemes de suspensió i Button (McLaren), guanyador a Albert Park, aconseguí fer-hi vuitè i sumar valuosos punts després de la sortida de pista en la jornada de dissabte. Per altra part, Jaume Alguersuari demostrà el seu gran nivell, amb avançaments a Petrov (Renault) i a Hulkenberg (Williams), i aconseguí el seu principal objectiu després d'onze curses. L'altra nota a destacar fou que Chandhok i Senna, ambdós de l'Hispania, varen poder acabar junts la seva primera cursa. Chandhok fou quinzè, i darrere ell acabà el seu company Bruno Senna. Hispania es manté per davant Virgin en la classificació.

Qui pitjor sort va tenir fou Pedro Martínez de la Rosa (BMW Sauber), que va aconseguir el dotzè millor temps a la classificació, però no va poder prendre la sortida a causa d'uns problemes amb el seu motor. El polonès Robert Kubica (Renault) va aconseguir el quart lloc. El cinquè va ser per a l'alemany Adrian Sutil (Force India-Mercedes).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.