cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

Rossi avisa Lorenzo

El pilot mallorquí, amb molèsties estomacals, hagué d'acabar la sessió abans d'hora per una caiguda i marcà el sisè millor temps. Il Dottore va dominar els entrenaments lliures sense grans dificultats

L'italià Valentino Rossi (Yamaha) va fer la impressió, en els primers entrenaments lliures del Gran Premi d'Austràlia de MotoGP, de tenir molta pressa per aconseguir com més prest millor el seu novè títol mundial, i això significa encarrilar tan aviat com pugui la cursa en un circuit com el de Phillip Island, el favorit del transalpí.

Encara que el primer líder d'aquestes proves lliures va ser Jorge Lorenzo (Yamaha), el cert és que al pilot mallorquí no li anaren gens bé les coses durant la sessió de proves i fins i tot anà per terra, gairebé al final de la tanda, cosa que l'obligà a llevar-se el casc abans d'hora.

L'efímer lideratge de Lorenzo deixà pas a la consolidació al capdavant de la taula de Valentino Rossi, que trobà un poc de resistència inicial en Casey Stoner (Ducati), però al final el pilot australià s'hagué de conformar amb la segona plaça provisional, encara que tots dos marcaren registres molt allunyats dels millors temps de la categoria de l'any pasat.

En el cas de Lorenzo, el seu baix rendiment va ser en gran part per unes molèsties estomacals que arrossega, tot i que en l'àmbit estrictament esportiu tan sol es queixa d'uns lleugers problemes de falta de tracció en l'acceleració a la roda posterior de la seva Yamaha.

La sisena plaça de Lorenzo, inferior per poc més d'un segon al registre de Rossi -tamabé prou discret respecte dels temps de l'edició de 2008, a conseqüència del vent fort que regnà gairebé tot el temps a la pista- es preveu allunyat dels seus objectius i possibilitats, per la qual cosa, llevat que la pluja de jornades anteriors torni a aparèixer, el mallorquí necessita millorar per col·locar-se en la primera línia de la formació de sortida de la cursa australiana.

125 cc

L'altre pilot mallorquí que disputa el Mundial, el de 125 centímetres cúbics, Lluís Salom (Aprilia), acabà en la 21a posició amb un temps d'1:40.871, a més de dos segons del millor, Pol Espargaró (1:38.435), de Derbi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.