algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Hamilton fa la pole i... Alonso sortirà vuitè

Els McLaren confirmaren la millora de les darreres curses, mentre que l'asturià no va poder repetir la bona actuació dels lliures de divendres. Els Brawn GP varen tornar a rendir

Els Mercedes McLaren del britànic Lewis Hamilton i del finlandès Heikki Kovalainen aconseguiren ahir la primera i la segona posicions de la graella de sortida del Gran Premi d'Europa de Fórmula 1 (14.00 hores/IB3), mentre que l'asturià Fernando Alonso haurà de sofrir per aconseguir un bon resultat després del vuitè lloc obtingut.

Hamilton es va mostrar intractable durant tota la sessió de classificació al traçat urbà de València, mentre que el seu company va arrodonir l'actuació de l'equip anglo-germànic amb un segon lloc que els permetrà ocupar la primera línia de sortida.

Així, McLaren donà continuïtat a les sensacions dels dies anteriors i a la progressió evidenciada en els dos anteriors grans premis, a Alemanya i a Hongria, ja que als resultats Hamilton s'hi afegí aquest cop el gran rendiment de Kovalainen.

Amb aquest doblet en la qualificació del GP d'Europa, McLaren es converteix en l'equip més fort del moment actual de la temporada, encara que ahir Brawn GP, després d'una línia descendent en les quatre curses anteriors, va aconseguir la tercera plaça, amb el brasiler Rubens Barrichello, i la cinquena amb el líder del Mundial, el britànic Jenson Button.

En el cas d'Alonso, l'asturià no va poder traslladar a la qualificació el bon rendiment ofert per l'R29 en la jornada de divendres, quan el seu monoplaça ocupava les places altes de la classificació i feia impressió de gran regularitat en diferents condicions durant tota la segona sessió d'entrenaments.

Partir del vuitè lloc, per la part bruta de la pista, és complicat, però encara ho és més per a un monoplaça que, segons va explicar divendres Alonso, té precisament en la sortida un dels principals punts febles.

A més, el català Jaume Alguersuari començarà dinovè la correguda d'avui, en la qual novament s'ha fixat, per a la seva segona gran prova en la Fórmula 1, acabar la cursa i fer quilòmetres.

A València, Ferrari ha viscut una gran decepció, atès que l'elegit per reemplaçar el brasiler Felipe Massa en els pròxims grans premis, l'italià Luca Badoer, sortirà darrer després d'un cap de setmana per oblidar per al veterà pilot transalpí en les jornades de divendres i dissabte.

El seu company, el finlandès Kimi Raikkonen, va mantenir la tònica de les rondes de classificació de les darreres corregudes i partirà de la sisena plaça. A més, encara no se sap si al circuit urbà de València el KERS el beneficiarà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.