• Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Lorenzo vol mantenir el seu idil·li amb el circuit de Malàisia

El pilot mallorquí torna a l'escenari en què ha guanyat les dues darreres cites i l'any passat es coronà com a campió de 250cc

El pilot mallorquí de Moto GP Jorge Lorenzo torna aquest cap de setmana al circuit de Malàsia, un escenari en què ha aconseguit triomfar durant les dues darreres temporades, a més de guanyar el campionat del món de 250cc la passada. Amb una diferència de només 27 punts de Dani Pedrosa, tercer classificat al Mundial de Moto GP, Lorenzo té una nova oportunitat per anar al podi, que no trepitja des del passat 14 de setembre al Gran Premi d’Indianapolis. D’aquesta manera, Lorenzo intentarà mantenir el seu idil·li amb la prova asiàtica per no perdre les opcions de lluitar pel tercer lloc del Mundial a Xest.

Aliè a tots els enfrontaments pels llocs del pòdium està Valentino Rossi, Il Dottore, reinstaurat de manera còmoda al seu tron mundial. La seva única ambició en les dues curses que queden per disputar és fixar un nou rècord de punts. La millor marca aconseguida fins ara l’ostenta el mateix Rossi, amb 367 punts en 17 corregudes aconseguits durant la temporada 2005. La passada, l’australià Casey Stoner va igualar aquest registre, encara que l’aussie va disputar una cursa més.

El de Cervino, que a més pot sumar en aquest Gran Premi el seu podi número 150, està a 35 punts de la marca d’Stoner en la campanya anterior, amb 50 punts per davant per aconseguir superar l’australià en el còmput global de temporada. Per la seva banda, Stoner, que fa dues setmanes va ser profeta a la seva terra amb una victòria a Phillip Island, vol acabar la campanya 2008 com a subcampió de la categoria reina i aquest cap de setmana té l’oportunitat d’assegurar-se aquesta plaça en un escenari en el qual va gaudir d’un gran èxit temps enrere.

L’aussie, que es va imposar a Sepang la temporada passada i que també ha sumat triomfs al traçat malaisi en 125cc (2004) i 250cc (2005), disposa d’un còmode matalàs de 36 punts respecte del català Dani Pedrosa (Honda). Aquest va travelar a Phillip Island després d’aconseguir el seu primer pòdium amb Bridgestone al Japó i haurà de vigilar molt de prop Lorenzo, sobre el qual té 27 punts d’avantatge.

Simoncelli just ha de certificar

El pilot italià Marco Simoncelli (Gilera) intentarà certificar el seu títol mundial en la categoria dels 250 cc, en una cita en la qual Àlvaro Bautista (Aprilia) i el finès Mika Kallio (KTM) cercaran arribar encara amb opcions al circuit valencià de Xest. Simoncelli en té prou de passar la línia de meta per davant de l’espanyol i del finès per proclamar-se campió.