algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
18°

Hamilton enfila el títol

L'asturià Fernando Alonso va fer una gran classificació, ja que es col·locà en la quarta línia de la graella per davant del Ferrari del brasiler Felipe Massa, que perd opcions en la seva lluita pel Mundial

El pilot britànic Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) va enfilar una mica més el Mundial de Fórmula 1 en aconseguir ahir la dotzena pole de la seva cursa en el Gran Premi de Japó, on Fernando Alonso (Renault) va confirmar la progressió del seu monoplaça amb un quart, que li permet somiar a repetir la gran actuació de Singapur.  

 L’antepenúltim Gran Premi de la temporada pot convertir-se en un punt d’inflexió definitiu en la lluita pel Mundial, ja que a la incontestable pole de Hamilton, amb més de dues dècimes d’avantatge sobre Kimi Räikkönen (Ferrari) gràcies a un crono de 1:18.404, s’ha sumat el cinquè lloc de Felipe Massa (Ferrari), un altre avantatge més al camí del britànic cap al seu primer títol, que pot deixar sentenciat al circuit japonès.

Amb el tercer lloc del finlandès Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes), Alonso s’ha convertit en l’únic pilot capaç d’immiscir-se en el domini dels quatre monoplaces capdavanters. L’asturià, guanyador a Singapur, està acabant la temporada de la millor manera possible i ahir no va tenir problemes per entrar en la Q3, tot un repte durant la resta de l’any, per la qual cosa avui gaudirà d’opcions de pujar-se a la caixa per segona vegada aquest curs.

Motius per a l’alegria en té també Räikkönen, després d’aconseguir el seu millor resultat en qualificació els darrers quatre mesos, encara que l’alegria a Ferrari no és completa, ja que a Massa, a set punts de Hamilton en la classificació del Mundial, la seva cinquena plaça podria condemnar-lo a dir adéu gairebé definitivament al títol en el traçat japonès. Per darrere de Robert Kubica (BMW Sauber), sisè, sortiran els dos Toyota de Timo Glock i Jarno Trulli, que semblen haver renascut, motivats per córrer a casa. Per darrere, els últims a qualificar per a la Q3, que van ser els Toro Rosso de Sebastian Vettel i Sebastien Bourdais, que avui partiran novè i desè, respectivament.

Alonso: "La quarta posició és un resultat molt millor del que esperava"

L’asturià Fernando Alonso va manifestar al final de la sessió de classificació que aconseguir la quarta posició ha estat millor del que esperava. "Hem fet el quart lloc i ha estat millor del que esperava. En realitat hi ha molt poca diferència amb el tercer i també amb el cinquè, tan sols unes mil·lèsimes. Ser quart està molt bé", va comentar un satisfet Fernando Alonso. El pilot de Renault va explicar: "En la Q1 era molt enrere, el primer joc de pneumàtics no anava gaire bé. En la Q2 també era molt justo però en la Q3, amb més benzina en el dipòsit, les coses van anar molt millor. La quarta posició és el millor que esperava. L’objectiu era sortir en graella el més avançat possible i crec que ho hem aconseguit".

Alonso va assenyalar: "des de divendres dematí el cotxe anava bé. Volia fer una bona qualificació i vaig pensar que ser 5è o 6è seria el millor que podia fer i al final va ser millor de l’esperat".I va afegir: "Ara cal "esperar la cursa. Portam tres o quatre corregudes en què estam entre els 6 o 7 primers, som molt constants i això és una bona notícia per nosaltres".

Hamilton: "He fet una volta molt bona"

El pilot britànic Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), que va aconseguir la pole position en la classificació del Gran Premi del Japó, va explicar que va saber "manejar els diferents sectors" i que va fer "una volta molt bona", que al costat d’una bona estratègia el farà "acabar a dalt"."Normalment, quan el cotxe porta una alta càrrega de combustible pot ser bastant difícil de conduir al límit. No ha estat una volta perfecta, ja que he tingut un petit error a la cantonada final, que m’ha fet perdre una dècima. Tot i això hem realitzat una bona sessió", va afirmar el britànic. A més, Hamilton va fer ressaltar el treball de l’equip: "Ha fet un treball fenomenal durant tot el cap de setmana, i gràcies a això Kovalainen i jo hem destacat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.