algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Jorge Lorenzo: «A MotoGP aniré a gaudir, no a guanyar»

El pilot d'Aprilia assegura que en el seu primer any a la categoria reina, l'objectiu serà aprendre

El pilot d'Aprilia Jorge Lorenzo prometé ahir, a seva arribada a Barcelona després de proclamar-se per segona temporada consecutiva campió del món de 250 cc, que la pròxima campanya farà el salt a MotoGP amb la intenció «no de guanyar, sinó de divertir-se». El mallorquí reconegué que a la categoria reina «serà complicat fins i tot posar-se entre els vuit primers», i recordà que a la graella de sortida de la categoria reina «hi ha cinc o sis campions del món». «Vénc a aprendre, a passar gust de l'any, no se m'exigiran resultats, vénc per ser millor pilot i millor persona», va insistir, encara que també va deixar clar que el seu objectiu és ser «algun dia un gran pilot de MotoGP».

Lorenzo, a més, va admetre que per estar en primera línia de MotoGP encara li falta «conèixer la moto, saber treure el màxim profit dels pneumàtics, conèixer més els meus límits, una mica d'experiència i una mica de sort». En el seu salt de 250 cc a MotoGP, Lorenzo compartirà el box de Yamaha amb un dels pilots més carismàtics i llorejats de tots els temps, l'italià Valentino Rossi. En l'equip japonès conviuran dos talents naturals i dues personalitats guanyadores i explosives, però Lorenzo pronostica que ambdós podran «conviure junts sense problemes».

De fet, el pilot mallorquí no va dubtar d'apel·lar l'italià quan se li va preguntar què necessita el món del motociclisme per atreure l'atenció que sol merèixer la Fórmula 1. «Farien falta més pilots com Rossi», digué, fidel al seu estil de frases curtes i contundents. «Però no crec que sigui jo el més semblant», va matisar instants després. Lorenzo també va tenir paraules d'elogi a Rossi quan es va insinuar si la seva convivència amb l'italià podria reproduir la rivalitat que han viscut aquesta temporada Lewis Hamilton i Fernando Alonso a McLaren. «És una situació diferent», va subratllar el pilot de Palma, «Valentino mereix el més sincer dels meus respectes perquè un pilot així només neix cada 20 anys, encara que les coses li vagin malament», destacà.

La seva convivència amb Rossi serà un punt d'interès tant com el de la seva rivalitat amb un altre pilot espanyol bicampió del món de 250 cc, el català Dani Pedrosa. Lorenzo no va tenir problemes a admetre que, per al motociclisme espanyol, seria «molt bo» que l'afició estigui dividida entre Pedrosa i ell, perquè «això crearia una batalla amistosa que seria bona per al creixement del motociclisme». De la seva etapa en el quart de litre, Lorenzo s'endú «diferents alegries, dos títols mundials, molts d'aficionats que em seguiran en alguns casos per la resta de la meva vida, algun pern als ossos i amics que he anat fent durant aquests dos anys».

La seva marxa d'Aprilia li deixa «una situació de nostàlgia i de tristor» per deixar enrere «bones persones que m'han permès millorar i aconseguir dos títols mundials i que han posat a la meva disposició una moto guanyadora».

Lorenzo, que serà rebut avui a Palma pel president de les Balears, Francesc Antich, assaboreix amb més pausa que l'any passat el seu títol de campió del món, aconseguit després de firmar un tercer lloc a la penúltima cursa del campionat, a Malàisia. «M'han demanat més autògrafs que l'any passat», sentencià.

D'altra banda, Palma serà avui una festa per retre homenatge a Jorge Lorenzo.El Govern balear ha organitzat una recepció a l'aeroport de Palma, on Lorenzo serà rebut pel conseller d'Esports i Joventut, Mateu Cañellas, poc abans que el jove campió, de 20 anys, ofereixi una roda de premsa.Posteriorment el pilot palmesà es traslladarà al Consolat de la Mar, seu del Govern, en un cotxe descapotable, vehicle en el qual estarà escortat pels aficionats mallorquins al motociclisme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.