nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Jorge Lorenzo mostra la seva intel·ligència

El mallorquí, quart, surt reforçat en el Mundial després d'una cursa guanyada pel japonès Aoyama

El pilot mallorquí Jorge Lorenzo (Aprilia) va superar ahir amb notable la prova del Gran Premi d'Alemanya i manté una àmplia diferència en la classificació del Mundial tot i ser quart en una cursa en la qual es va imposar el japonès Hiroshi Aoyama (KTM). Entre el nipó i el balear entraren el finlandès Mika Kallio (KTM), que va donar el doblet a aquestes fàbrica austríaca, i el pilot de San Marino Alex de Angelis (Aprilia), que va liderar la major part de la prova, si bé fou superat pels dos pilots de KTM la darrera volta. Aoyama i Kallio feren de passada un favor a Lorenzo prenent la victòria a De Angelis i evitaren, així, que el mallorquí perdés més de tres punts respecte d'un dels seus rivals en la lluita pel títol mundial.

Per la seva banda, el valencià Hèctor Barberá (Aprilia) va acabar sisè, però es va encarregar de donar emoció a la prova en els dos primers terços amb alguna maniobra arriscada i amb avançaments impossibles quan anava en el grup perseguidor de De Angelis. Un altre espanyol, Àlvaro Bautista (Aprilia), campió del món de 125 cc, va caure al principi del Gran Premi quan anava en la desena posició. Va tornar a la pista i va ser dissetè.

Dovizioso es va posar davant en les primeres voltes, però De Angelis el va superar en la cinquena després de deixar enerere el grup capdavanter que formaven Barberà, Aoyama, Kallio, Julián Simón (Honda) i Lorenzo. El pilot palmesà, que va anar gaierebé durant tota la correguda a la coa del grup perseguidor, superava Dovizioso tres voltes abans del final per aconseguir així la quarta posició i augmentar l'avantatge respecte del seu principal rival al Mundial.

En la seva darrera volta més negra, Alex de Angelis es va veure superat per Aoyama i per Kallio i sol va poder retallar tres punts a Lorenzo en la classificació del mundial, encara que se'n col·loca segon, darrere del mallorquí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.