algo de nubes
  • Màx: 11.92°
  • Mín: 7.77°
11°

Pina: “Amb Caparrós hi havia jugadors que se sentien apartats”

21952
Tomás Pina pugna per una pilota amb Armenteros en el partit de dissabte passat contra l’Osasuna.

Una setmana després del canvi d’entrenador a la banqueta de Son Moix, Tomás Pina s’afegeix a les veus del vestidor del Mallorca que en els darrers dies han apuntat que el mètode de treball de Joaquín Caparrós desmotivà el grup de jugadors que el tècnic d’Utrera considerava suplents. Si primer va ser Víctor Casadesús i més tard Alejandro Alfaro, ahir el migcampista manxec reconegué que la situació contiagava tot l’equip i afirmà entendre el que passaven els seus companys.

“Amb Caparrós comptaven una sèrie de jugadors, no gaires, i les alineacions no variaven molt. Entenc que jugadors com Alfaro, que venien per tenir un paper molt important en aquest equip, per nom, per on havien jugat i pel que havien demostrat, doncs se sentissin un poc marginats o apartats, però no era una situació extrema. Ara ha recuperat la moral i veu que el nou entrenador compta amb tothom”, analitzà.

Pina no volgué encetar una polèmica amb Caparrós i evità qualsevol to de crítica en les seves paraules cap a un tècnic que “m’ha donat moltíssim, a qui sempre estaré agraït i de qui mai no diré res dolent”, però no amagà que el canvi de tècnic era l’única sortida que tenia el club per intentar revertir una situació que comença a ser desesperada.

“El futbol té tanta part psicològica, tant d’estar amb confiança, que un canvi d’entrenador, al final, és al que tothom acudeix, I  si finalment no dóna resultat, no queden moltes més opcions. No dic que fos necessària la destitució de Caparrós, però pot tenir  conseqüències positives”, digué. En aquest sentit, Pina assenyalà que una d’aquestes conseqüències pot ser que molts jugadors “se sentin més importants, recobrin les forces i la moral i comencin a donar un nivell més alt”. Amés, va apuntar que allò que cerca Manzano és que es recuperi la “confiança i que es vegi un poc més d’alegria”.

La destitució de Caparrós arribà després que l’equip hagués acumulat una de les pitjors ratxes de la seva història –sis punts de 51 disputats– i mostràs una debilitat defensiva alarmant. Pina considerà que des del vestidor no s’entenia que amb aquests registres de descens el director esportiu i el club no prenguessin abans la decisió de prescindir del tècnic d’Utrera.

“La sensació de l’equip era que amb un bagatge tan pobre de punts era estrany que el club no fes res. Però el canvi ha arribat i hi ha temps de sobra per aconseguir la permanència”, explicà.

El migcampista reiterà que el principal canvi que ha introduït la llibreta de Manzano en el joc de l’equip és el de “donar més importància a la pilota”, a mantenir-ne la possessió, un aspecte en el qual l’equip tenia “llacunes” amb Caparrós. Tot i això, recordà la dificultat de canviar “certes maniobres i mecanismes” de l’estil Capa amb tan poc temps amb Gregorio Manzano.

Pina, que en la darrera etapa de Manzano a la banqueta vermella debutà a Primera però no tingué continuïtat, assenyalà que en aquest temps ha canviat el seu “rol a l’equip” i que no té por de veure’s apartat de l’onze, perquè tots els jugadors cerquen un major protagonisme amb l’arribada d’un nou tècnic.

El migcampista es referí al decisiu duel de diumenge a Mestalla contra el València, un “camp difícil però en el qual es pot guanyar”. “Queden quinze partits, quinze finals, i això es pot treure endavant. I si no ho afrontam amb confiança i optimisme no anam enlloc. És el que s’ha de transmetre”, digué. Finalment, aquesta jornada s’enfronten dos rivals directes per la salvació: l’Osasuna i el Saragossa. Pina admeté que allò que més convé al Mallorca és un empat, però també apuntà que és massa prest per “obsessionar-se” amb altres resultats”.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.