nubes dispersas
  • Màx: 12.06°
  • Mín: 7.77°
12°

Serra Ferrer reforçarà el seu control

El vicepresident esportiu del Mallorca adquirirà en un breu període de temps el 9,4 per cent d'accions que encara es trobava en mans de Mateu Alemany. El pobler ostentarà el 49,4 per cent dels títols

53120
Serra Ferrer decidí tancar de manera definitiva la compra de les accions. | T. AYUGA

Llorenç Serra Ferrer reforçarà de manera imminent el seu control sobre l'accionariat del Reial Mallorca. El pobler adquirirà en un breu període de temps el 9,4 per cent de títols que encara es troba en mans de Mateu Alemany. D'aquesta manera, el vicepresident esportiu culminarà la compra de la Societat Anònima Esportiva, que s'inicià l'estiu passat, i passarà a ostentar el 49,4 per cent dels títols accionarials. Després que aquests darrers mesos tota l'actualitat institucional hagi quedat relegada a un segon pla per la crítica situació esportiva que ha viscut l'equip dirigit per Michael Laudrup en el tram final de la temporada, la feina als despatxos tornarà a cobrar tot el protagonisme.

El 14 de desembre passat s'efectuà la primera part de la compra del paquet accionarial que ostentava Alemany, que era del 29,4 per cent. En aquella ocasió, Serra Ferrer, Jaume Cladera i Pere Terrassa augmentaren la participació a la SAE un vuit, un set i un cinc per cent, respectivament. De resultes d'aquell moviment, el pobler passà a dominar el quaranta per cent dels títols, Cladera el dotze i Terrassa el deu (el límit accionarial que pot ostentar el director general d'IB3).

En l'operació, també es produí l'entrada del misser Miquel Coca a l'accionariat vermell, atès que aconseguí el 2,5 per cent dels títols que eren propietat de l'expresident mallorquinista Josep Pons. Ara, amb la compra per part de Serra Ferrer del 9,4 per cent restant, el pobler reforçarà la seva posició de domini en el si de la junta d'accionistes. Així, la Societat Anònima Esportiva passarà a ser dominada per un total de vuit accionistes: el mateix vicepresident esportiu, Jaume Cladera, Pere Terrassa, Utz Claasen, Gabriel Cerdà, Miquel Àngel Nadal, Rafel Nadal i Miquel Coca.

Sense fruits

Dençà que Serra i Alemany oficialitzaren la compra del club, el grup del pobler ha rastrejat i sondejat diferents possibles accionistes. Una de les operacions que més a prop va estar de fructificar va ser la que implicava el milionari anglès Doug Ellis. L'expropietari de l'Aston Villa, de la Premier League, estava disposat a obtenir un paquet d'accions per la seva vinculació amb l'Illa. En el darrer moment, però, es va fer enrere i tot quedà en no-res. Ha succeït igual amb els intents d'Utz Claasen. L'alemany va tractar, sense èxit, d'incorporar nous inversors al projecte. Davant aquesta manca de suport, Serra Ferrer va decidir tancar de manera definitiva una qüestió que s'ha allargat durant tota la temporada. Amb aquesta passa del pobler, la propietat queda tancada i el club es podrà dedicar en cos i ànima a confeccionar la plantilla de la propera temporada. I és que encara queda una feinada.

Un total de vuit membres

Amb l'adquisició del 9,4 per cent de les accions que encara tenia Mateu Alemany per part de Llorenç Serra Ferrer, l'accionariat del Mallorca quedarà en mans de vuit persones. Es tracta del mateix vicepresident esportiu (49,4 per cent); el president, Jaume Cladera (12 per cent); Pere Terrassa (10 per cent), Utz Claasen (10 per cent), Rafel Nadal (5 per cent), Miquel Àngel Nadal (5 per cent), Gabriel Cerdà (5 per cent) i Miquel Coca (2,5 per cent). Cal recordar que resta un percentatge residual de títols, un 1,1 per cent, que queda repartit entre Xavier Cabotà, Joan Buades, Catalina March i Pep Lluís Cortès.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dimonio, fa mes de 12 anys

Uff!!! quin avorriment. Aquesta noticia l'he sentit/llegit no se quantes vegades. Si te doblers que compri i si no ja ho veurem, que ho torni a parlar amb Alemany. Però que cada parell de setmanes ens contin que ja està a punt de comprar avorreix.

Valoració:1menosmas
Per pep, fa mes de 12 anys

Terrasa con el dinero del finiquito y los empleados sin cobrar

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente