cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
22°

El Barça no veu més feble el Manchester sense Cristiano

Els jugadors blaugranes consideren que el rival de la final de Wembley és ara un equip més sòlid en defensa i més imprevisible i perillós a l'hora d'atacar

123888
Ronaldo és pressionat per Xavi Hernández durant la final de la lliga de Campions de Roma. | Alberto Est

Els jugadors del Barcelona consideren que el Manchester United és igual de temible que en el xoc de Roma de 2009, encara que llavors tenia una de les màximes figures del futbol mundial, Cristiano Ronaldo, que fa dues temporades que milita en el Reial Madrid. L'absència del portuguès és la principal novetat d'aquesta reedició -dos anys després- de la final de la Lliga de Campions entre catalans i anglesos, un factor que la plantilla blaugrana analitzà ahir.

"Cristiano és un home que defensivament no fa tanta de feina com Rooney o Park. Aquests futbolistes són més de joc col·lectiu. Respecte de Roma, l'únic canvi és que no hi serà Cristiano: quant a la resta, tot és igual. És un bloc molt ben treballat, que tapa molt bé les línies i en el qual tots treballen. És un equiparro", afirmà una de les veus més autoritzades del vestidor: el segon capità, Xavi Hernández. En el partit de Roma, Cristiano Ronaldo va ser el principal perill dels britànics, sobretot al principi del matx, quan va posar en serioses dificultats el porter del Barça, Víctor Valdés, amb xuts llunyans. Després, es va diluir davant la marea blaugrana de joc.

El migcampista Andrés Iniesta coincidí amb Xavi a assenyalar que els homes d'Alex Ferguson són "un gran conjunt" tant amb el portuguès com sense, però indicà que "poder disposar de Cristiano sempre és millor".
En canvi, pel també internacional Sergio Busquets la situació no és comparable, atès que les condicions són diferents de les del partit de 2009, amb canvis en ambdós bàndols. "El Manchester sempre ha estat molt potent: aquests anys, sempre ha estat en les rondes finals, tant si ha tingut gent de la categoria de Cristiano com si no. Té molts d'altres jugadors que ja hi eren i n'ha fitxats i, per sobre de tot, és un gran equip", explicà l'esportista de Badia. A més, recordà que, tot i la partida d'un efectiu tan important com Carlos Tévez, s'han incorporat a la disciplina dels red devils figures com el mexicà Chicharito Hernández.

El futbolista canari Pedro Rodríguez anà més enllà i declarà que el Manchester s'ha enfortit després de l'arribada al Reial Madrid de l'astre lusità, perquè ara s'han convertit en "un bloc més compacte". "Crec que sense Cristiano, és un conjunt més fort. Es tracta d'un equip molt més conjuntat, en el qual treballen tots, i és complicat superar-los. Parlam d'una plantilla molt compensada en totes les línies, de manera que serà una final molt difícil", argumentà Pedro.

Un equip més imprevisible

Per la seva banda, el brasiler Dani Alves és del parer que el Manchester ha evolucionat en el joc després d'haver deixat sortir l'estrella portuguesa i que seran mals d'aturar, atès que tindran més alternatives. El conjunt de Ferguson "és ara més imprevisible. Amb Cristiano tot era previsible, perquè jugaven per a ell, mentre que en l'actualitat actuen com un bloc i, al cap i a la fi, es mostren més forts. Hem d'estar atents, perquè la seva plantilla no és només Rooney", advertí.

Pel davanter David Villa, el United és ara "un equip molt més fet, molt més format, atès que fa molt de temps que tots es compenetren: saben a què juguen i per això són, al costat del Barça, el millor club dels darrers anys en la Lliga de Campions. Més que la baixa de Cristiano Ronaldo, els deixebles de Pep Guardiola destacaren el bloc del conjunt dirigit per Sir Alex Ferguson, en especial homes com Rooney, el Chicharito, Giggs -un mite del futbol, segons Xavi-, Scholes, Valencia, Park i Nani. Així mateix, Villa, més atent a les tasques ofensives, subratllà que la defensa dels red devils és de les millors d'Europa, amb figures com el serbi Nemanja Vidic i Rio Ferdinand.

Fidels a un estil

Molt s'especula sobre el plantejament del Manchester United en la final i les variants amb què pot sorprendre el veterà tècnic escocès, però el vestidor del Barcelona sols té al cap ser fidel al seu estil per enfrontar-se amb el rival."Hem de ser nosaltres mateixos", repetiren una i altra vegada els blaugranes. És la maledicció i la sort de l'equip de Pep Guardiola.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Oé, oà, ser del Barça és lo millor que hi ha!, fa mes de 12 anys

Jo som espanyol: vull que guanyi el Barça.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente