algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

El Barça posa rumb a Wembley

El club català inicià ahir el desplaçament a Londres, dos dies abans d'allò previst, per evitar problemes logístics causats per l'erupció del volcà islandès Grímsvötn. S'entrenarà a la ciutat esportiva de l'Arsenal

El Barcelona avançà el viatge a Londres per disputar-hi la final de la Lliga de Campions i inicià ahir vespre el desplaçament a la capital anglesa, dos dies abans d'allò previst, per evitar problemes logístics causats per l'erupció del Grímsvötn. La primera destinació era l'aeroport londinenc d'Stansted, però l'expedició blaugrana tenia previst un pla B i fer escala a París, en previsió que el govern de la Gran Bretanya hagués decidit tancar el seu espai aeri amb motiu de les partícules expulsades pel volcà islandès. Abans de viatjar, els futbolistes completaren un darrer entrenament a la seva ciutat esportiva. En principi, la plantilla havia de partir demà cap a Londres, però el club blaugrana canvià d'idea després d'haver avaluat els informes procedents de l'Agència Europea per a la Seguretat de la Navegació Aèria (Eurocontrol). La preocupació principal del Barca, a més de coordinar el viatge de l'equip, és la dificultat que suposa que més de 20.000 aficionats es puguin desplaçar a la capital anglesa per presenciar-hi la final de la màxima competició continental.

Eurocontrol anuncià que s'havien anul·lat devers 250 vols a conseqüència dels problemes provocats per l'erupció del Grímsvötn, la cendra de la qual cobreix la major part d'Escòcia i Irlanda del Nord i es desplaçarà durant el dia fins a afectar el sud d'Escandinàvia, Dinamarca i, probablement, el nord d'Alemanya. Segons l'agència esmentada, l'activitat del volcà no s'ha aturat, però és menys intensa que en jornades anteriors, per la qual cosa la concentració de partícules a l'aire és menor. Les diferents alternatives que els seguidors consideren per anar a Londres impliquen fer part del camí per carretera, travessar el pas de Calais i agafar posteriorment l'Eurostar; o bé viatjar a París i utilitzar després el tren Eurostar fins a la capital anglesa.

L'any passat es visqué una situació semblant per l'erupció d'un altre volcà islandès, l'Eyjafjallajokull, que paralitzà el trànsit aeri diverses setmanes i que obligà el Barcelona a desplaçar-se amb autocar a Milà per jugar-hi amb l'Inter l'anada de la semifinals de la Lliga de Campions. Un pic a Londres, els jugadors s'allotjaran a The Grove Hotel fins demà vespre. Mentrestant, i fins que no es puguin exercitar a l'estadi de Wembley, s'entrenaran a les instal·lacions de la ciutat esportiva de l'Arsenal, rival i víctima dels blaugranes en els vuitens de final de la competició. D'aquesta manera, l'equip, amb el president Sandro Rosell al capdavant, viatjà anit en avió com a "primera i única opció". Si s'hagués de descartar aquesta possibilitat per haver-se tancat l'espai aeri, l'altra idea era volar cap a París i passar-hi la nit per agafar el tren Eurostar, que passa per l'Eurotúnel del canal de la Mànega, avui a les 10.13 hores per arribar a Londres a les onze i 28 minuts del matí hora local.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.