algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El Barcelona i el Reial Madrid arriben pletòrics al duel més clàssic

Messi-Cristiano serà el duel més esperat entre els dos futbolistes considerats els millors del món

43232
L'expedició del Reial Madrid, a la imatge, Cristiano Ronaldo, arribà ahir a Barcelona per a l'encontre d'avui. | ALEJANDRO GARCIA

La gespa del Camp Nou acollirà un nou partit del segle, el 'clàssic' per excel·lència del futbol espanyol, que en aquesta ocasió sí que sembla molt igualat atenent a la marxa dels dos clubs en la competició domèstica, separats per un punt en la classificació i amb molts dels millors jugadors del món a les seves files. Deu dels 23 nominats a la FIFA Pilota d'Or estan en un d'aquests dos clubs, sis del FC Barcelona (Messi, Iniesta, Xavi, Villa, Puyol i Alves) i quatre del Reial Madrid (Cristiano Ronaldo, Casillas, Xabi Alonso i Ozïl). Al seu costat, set campions del món més a Sud-àfrica: Valdés, Piqué, Pedro, Busquets, Arbeloa, Albiol i Sergio Ramos.

El duo Messi-Cristiano, que en paraules de Mourinho «mengen a part», una vegada més serà el duel més esperat entre els dos futbolistes considerats els millors del món, tot i que l'argentí sembla tenir més preferències en el panorama nacional. En aquesta campanya els números de tots dos són espectaculars, liderant la taula del 'pichichi' i amb un 'hat-trick' en l'última jornada. El portuguès, insaciable, està sent una mica més efectiu i polivalent, ja que reparteix els seus gols en diverses facetes, mentre que l'argentí es mostra letal amb la seva esquerrana i en el seu desbordi.

La lluita per la corona viurà al Camp Nou un nou capítol. El portuguès, després que la passada campanya no pogués brillar pels seus problemes físics i tingués en els seus peus el 0-1, viatja a Barcelona amb una fam voraç i amb ganes de reivindicar-se davant dels seus detractors, tot i que li esperarà un ambient tremendament hostil, que repartirà amb el seu entrenador. L'avantguarda augura un duel estel·lar, però la rereguarda presenta també un gran protagonisme, amb dos porters campions del món i que es reparteixen les lloes, tot i que el madridista compti amb el privilegi de ser el titular de la 'Roja'.

Valdés, premi Zamora les dues últimes temporades, es va guanyar per dret propi la seva presència en el Mundial, tot i que, de moment, sigui Casillas el porter menys golejat d'aquesta campanya, amb a penes sis gols encaixats, tot i que el blaugrana el segueix de prop, amb vuit. I és que la defensa madridista s'està mostrant inexpugnable amb a penes tres gols encaixats al Bernabéu, i tres a domicili. Sergio Ramos, Pepe, Carvalho i Marcelo han estat una assegurança de vida, i Arbeloa no ha desentonat quan ha tingut alguna oportunitat.

Marcelo ha «enamorat» Mourinho, Carvalho ha callat els dubtes que va generar la seva veterania, Sergio Ramos segueix tan entonat com el Mundial, i només Pepe sembla una mica despistat, potser pels dubtes de la seva renovació. Per davant, Xabi Alonso i Khedira s'han convertit en els amos del centre del camp, amb Ozïl i Di María com les més grates sorpreses i amb Higuaín guanyant la partida a Benzema per ser el soci de Ronaldo. Un onze que es diu d'una tirada i que només les lesions podrien fer variar.


Un partit que pot decidir un títol

Mentrestant, la defensa blaugrana, amb l'eix campió del món Piqué-Puyol i un lateral ofensiu com Dani Alves i el competent Maxwell o el felí Abidal a l'esquerra, es veu reforçada per la creació del centre del camp i l'enganxada atacant de Busquets, Xavi, Iniesta, Villa i Pedro, sense oblidar Messi, o amb la possibilitat que el canari deixi el seu lloc a Keita o Mascherano per buscar més contenció. La situació és semblant a la de la campanya passada, quan el Reial Madrid arribava mirant pel «retrovisor» al Barcelona, però aleshores l'1-0 de fa un any exacte va canviar les tornes i els duels directes entre tots dos van ser decisius per esdevenir de la competició, ja que només tres punts van separar els dos equips al final de la competició.

Però, en aquesta ocasió el partit sí que s'augura més espectacular que mai, per la marxa triomfal de tots dos. El Reial Madrid arriba com a líder invicte, i només s'ha deixat quatre punts al camí (els 0-0 a Mallorca i València), mentre que els cinc que ha perdut l'equip de Pep Guardiola han estat, sorprenentment, al Camp Nou, amb derrota inesperada davant de l'Hèrcules i empat davant del Mallorca. De fet, després del 0-8 a Almeria, el Barça ha igualat els 33 gols del Reial Madrid, tot i que els blancs sumen 23 a casa i 10 a domicili, mentre els de Guardiola, només han aconseguit 12 al Camp Nou, on l'equip de Jose Mourinho busca una victòria que se li resisteix des del mes de desembre del 2007 (0-1).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xavi, fa mes de 13 anys

Marcar al Madrid és un orgasme.

Valoració:-2menosmas
Per visca el barça, fa mes de 13 anys

Gooooooooooooooooooooollllllllllllllllllllllllllllllllllllll

BARÇA 4 MADRID 0

Valoració:1menosmas
Per visca el barça, fa mes de 13 anys

Gooooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllll

BARÇA 2 MADRID 0

Gols de XAVI I PEDRO

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente