cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

El Mallorca no sap tomar el mur gallec

El conjunt de Laudrup empatà a no-res davant un defensiu Deportivo que mai no renuncià al contracop

43968
N'Sue es lamenta d'una oportunitat fallida. | MONTSERRAT T DIEZ
Mallorca 0
Deportivo 0

Mallorca: Aouate; Ratinho, Ramis, Nunes, Ayozé; Nsue (Castr, min. 60), Martí (Cavenaghi, 74), Joao Víctor, Pereira; De Guzmán; Webó.

Deportivo: Aranzubía; Manuel Pablo, Colotto, Aythami, Lopo, Seoane; Saúl (Desmarets, min.62) ,Rubén Pérez, Juan Rodríguez, Adrián (Valerón. min. 91); i Riki (Lassad, min. 70).

Arbitre: Teixeira Vitienes (Comitè Càntabre). Va amonestar Martí i Seoane.

Empat sense gols. I a no-res. El Reial Mallorca sumà un sol punt davant el Deportivo (0-0) en un duel que els homes de Michael Laudrup dominaren, però en el qual faltà encert. L'equip vermell no va saber com atacar la poblada defensa del conjunt gallec, que acumulà homes a la rereguarda, però sense renunciar mai al contracop. El Mallorca no fou hàbil ni intel·ligent en atac. Faltà intel·ligència, circulació de pilota, joc per les bandes i punteria en la rematada final.

Michael Laudrup continua a la recerca del millor onze, tot i que cada dia són més els fixos. Aouate, evidentment, ocupà la porteria. En defensa, Ratinho recuperà la titularitat a la dreta, mentre que Ayoze tingué continuïtat a l'esquerra amb Nunes i Ramis com a centrals. En el centre del camp, Martí i Joao Víctor ocuparen el doble pivot amb N'Sue i Pereira a les bandes. Webó tingué continuïtat en atac amb De Guzmán just per darrere el camerunès. Així, Cavenaghi continuà una setmana més a la banqueta, mentre que Víctor presencià el duel des de la graderia.

El Deportivo, que arribà a Palma amb moltes baixes -Ze Castro, Rindaroy, Morel, Juca, Antonio Tomàs, Míchel, Urreta i Guardado-, jugà amb cinc defensors, tal com era previst. El conjunt de Lotina, després d'un pèssim inici de temporada, ha guanyat en consistència defensiva pel fet de jugar amb tres centrals. Els resultats, així, no han tardat a arribar. El conjunt gallec no renuncia ni molt manco a l'atac, atès que els laterals -Manuel Pablo i Seoane- corren la banda sempre que poden i els homes de centre del camp arriben amb facilitat a les rodalies de l'àrea rival.

El duel començà amb més domini del Reial Mallorca davant un Deportivo replegat a la seva pròpia parcel·la i que acumulava homes en defensa. De Guzmán protagonitzà la primera ocasió, però el xut fou neutralitzat per Aranzubia. El Mallorca jugava amb una sola referència ofensiva -Webó- per enfrontar-se amb tres centrals. Laudrup pensava a treure de la seva ubicació habitual als centrals amb les incorporacions a l'atac d'N'Sue, Pereira, De Guzmán i Pep Lluís Martí.

El Deportivo defensava molt enrere, però també creava perill. I molt! Adrián i Saúl, en una mateixa jugada, pogueren marcar, però Aouate rebutjà un i altre xut. Poc després, Riki, completament sol, enviava l'esfèric fora amb el cap.

El conjunt gallec, tot i la nombrosa defensa, mostrava també llacunes en defensa. N'Sue, de cap, disposà d'una clamorosa oportunitat, però la pilota sortí fora. Acte seguit, Pereira l'envià al travesser. El matx era ben entretingut, amb clares ocasions, però el marcador no es movia. El duel era obert i el cronòmetre avançava. Superada la primera mitja hora de joc, Riki i Lopo, a boca de canó, no encertaren a rematar.

El Mallorca tenia el control del partit, però abusava d'intentar penetrar pel centre. Era necessari utilitzar les bandes.La segona meitat s'inicià sense canvis. L'enfrontament continuà amb més possessió dels homes de Laudrup, malgrat que ara no aconseguia crear oportunitats. El tècnic danès cercà solucions i Castro, dos partits de Lliga després, retornà als terrenys de joc, perquè va substituir N'Sue. Lotina, com Laudrup, cercà frescor i Desmarets entrà per Saúl.

Res no canvià. El Mallorca acaparà més i més la pilota, però tenia serioses dificultats quan arribava a les rodalies de l'àrea. Fallava la darrera passada. El Depor, encara que reculava per moments, no renunciava al contracop. Ara bé, el domini dels vermells es va fer constant amb el pas del minuts. Els contracops dels gallecs s'espaiaren en el temps i el Mallorca incrementà la pressió. Faltava encara un quart d'hora per al final quan Laudrup arriscà. Cavenaghi substituí Martí i l'equip passà a jugar amb dos davanters clars. Una oportunitat clara de l'argentí en el tram final, quan més intens era el domini vermell, acomiadà el matx. El Mallorca sumava un punt en un duel per oblidar i en el qual fallaren massa coses.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.