nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Cal recuperar el terreny perdut

El Reial Mallorca necessita una victòria davant el Deportivo per refer-se de la dolorosa derrota de La Romareda

Després de perdre de la manera més dolorosa -de penal i en el darrer minut- a La Romareda la jornada anterior, el Reial Mallorca intentarà aprofitar l'avantatge que concedeix el fet de jugar a l'Iberostar Estadi davant la seva afició per refer-se'n i recuperar el terreny perdut davant la visita del Deportivo de la Corunya.

Els homes de Michael Laudrup ja recuperaren la moral i la confiança dijous en oferir una bona imatge a El Molinón, eliminar l'Sporting i certificar la classificació per als vuitens de final de la Copa del Rei. Ara toca confirmar a la Lliga les bones sensacions que deixà l'equip a Gijón.

El Reial Mallorca afronta el duel contra el Depor de Miguel Àngel Lotina (17.00 hores/PPV) còmodament instal·lat en la novena plaça de la classificació amb 14 punts, a només tres dels llocs europeus i a sis de la zona de descens. Així, els danys que causà la derrota contra el Saragossa no foren gaire considerables. Tanmateix, una nova ensopegada avui davant els gallecs crearia una certa inquietud en l'entorn mallorquinista.

Tant a Saragossa com a Gijón, els balears s'avançaren en el marcador, però no saberen tancar el partit i els rivals remuntaren. Aquesta és precisament la principal preocupació d'un Laudrup que de mica en mica ha sabut transmetre a l'equip la seva filosofia de joc, basada en el bon tracte a la pilota.

Per la seva banda, el Deportivo arriba a Palma en clara trajectòria ascendent. El conjunt blanc-i-blau no guanyà cap dels seus vuit primers partits de Lliga, en els quals just sumà quatre punts de 24 possibles, però en les dues darreres jornades ha encadenat dues victòries contra l'Espanyol (3-0) i el Llevant (1-2), que li han permès abandonar la zona de descens i enfilar-se fins a la quinzena plaça amb 10 punts.

Aquests dos triomfs, afegits a la superació de l'eliminatòria copera que els enfrontà amb l'Osasuna, han reforçat anímicament un equip que fa només dues setmanes es postulava com a seriós candidat al descens.

El Mallorca i el Deportivo s'han enfrontat un total de 16 vegades a Palma com a equips de Primera i el balanç és de 8 victòries locals, 5 empats i 3 triomfs visitants. Això sí, en els onze darrers anys, els corunyesos només han pogut vèncer una vegada (temporada 2005/06, per 0-1).

Per al partit d'avui, el Mallorca recupera l'extrem uruguaià Gonzalo Castro, qui es lesionà en la vuitena jornada contra el València. Això no obstant, és molt probable que avui vegi l'inici del matx des de la banqueta. Laudrup tornarà a apostar per un sistema 4-4-2 i l'onze titular podria ser el format per Aouate a la porteria; Ratinho, Ramis, Nunes i Ayoze en defensa; Martí i De Guzmán en el doble pivot, amb N'Sue i Pereira en els extrems, i Cavenaghi i Webó formant un inèdit duet atacant. I és que entre les absències de la convocatòria vermella destaca la de Víctor Casadesús. El davanter algaidí quedà fora de la llista per decisió tècnica, igual que Pau Cendrós, Tuni, Pina i Sergi Enrich, qui, juntament amb el lateral Corrales, amb molèsties en un turmell, fou el sacrificat.

Per la seva banda, Miguel Àngel Lotina ha dissenyat per al seu Deportivo un sistema tàctic 5-3-2 amb tres centrals, un dibuix idèntic al que utilitzà el Saragossa la jornada anterior.

Els gallecs podrien jugar d'inici amb un onze format per Aranzubia a la porteria; Manuel Pablo, Colotto, Aythami, Lopo i Seoane en defensa; Rubén Pérez, Saúl i Juan Rodríguez en el centre del camp, i Adrián i Riki en atac.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.