cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

Setzens amb aires de revenja

El Reial Mallorca es torna a veure les cares amb l'Sporting de Gijón en la lluita pels vuitens de final

45002
El Reial Mallorca sortí derrotat en la seva visita a El Molinón. | R. ORDO

Toca canvi de xip. Les alegries i misèries que reparteix la Lliga en el dia a dia passen avui a un pla secundari i toca centrar-se en la Copa del Rei, un trofeu que ja adorna les vitrines del Reial Mallorca. Una edició més, el conjunt vermell afronta la competició del KO amb energies renovades i amb la clara intenció d'arribar tan enfora com sigui possible. Ja sap com fer-ho: tres finals (1991, 1998 i 2003) i un títol (2003) ja formen part de la seva història recent. El primer obstacle amb què es trobarà el conjunt de Michael Laudrup en l'eliminatòria de setzens de final serà l'Sporting de Gijón, i els capricis del sorteig han volgut que el primer assalt d'aquest duel a doble partit es disputi avui (21.00 hores) a l'Iberostar Estadi. Aquesta eliminatòria ve acompanyada per una mena de sentiment de revenja, ja que Mallorca sortí escaldat fa mes i mig de la seva visita en Lliga a El Molinón, on caigué davant l'Sporting per 2-0 amb gols de Botía i Diego Castro.

Per tant, el conjunt vermell intentarà treure's l'espina i deixar fora de combat des de bon començament l'equip de Manolo Preciado. Perquè això sigui factible, el Mallorca no pot fallar avui a Palma. Quan s'afronta una victòria a doble partit, és important pegar primer, i si el primer enfrontament es juga a casa, és clau deixar la porteria pròpia a zero. El Mallorca arriba a la cita amb la moral reforçada pel triomf obtingut a Mestalla dissabte passat contra el València (1-2), que fou la primera del curs lluny de Son Moix, mentre que l'Sporting de Gijón ve de caure estrepitosament al Coliseu Alfonso Pérez, on perdé davant el Getafe per 3-0.

Com ha estat tradició les darreres temporades, els diferents equips acostumen a aprofitar els partits de les primeres rondes de Copa del Rei per donar minuts als seus futbolistes menys habituals i donar descans a alguns titulars, per la qual cosa els onzes inicials que presentaran tant el Mallorca com l'Sporting seran una incògnita fins a darrera hora, però sembla clar que estaran carregats de novetats. Laudrup no podrà disposar de Castro, ni De Guzmán, ni d'Ayoze, que arrosseguen diferents molèsties físiques, i deixà fora de la convocatòria Nunes, Webó i Tuni. La única pista que donà el tècnic danès en roda de premsa és que Lux ocuparà la porteria. Podrien completar l'onze titular Cendrós, Rubén, Ramis i Kevin en defensa; Martí, Joao Víctor, Pereira i Tejera en el centre del camp, i Víctor i Cavenaghi en atac.

Per la seva banda, Preciado també decidí fer descansar jugadors importants com Gregory, De las Cuevas, Sangoy i Nacho Novo, qui pateix una sobrecàrrega muscular, i convocà homes del filial com Sergio, Juan Muñiz i Pedro Orfila. Així, l'Sporting podria jugar amb el següent onze: Cuéllar, Lora, Botía, Iván Hernández, Eguren, Landeira, Luis Morán, Diego Castro, Carmelo i Bilic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.