nubes dispersas
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
11°

“La destitució de Josep Pons ha estat un mal glop”

Llorenç Serra Ferrer lamenta el traumàtic relleu a la presidència del Mallorca i assegura que “ben aviat” hi haurà acord per rescindir el contracte de Nando Pons

45958
Llorenç Serra Ferrer, en una imatge d'arxiu al seu despatx. | T. AYUGA

"El projecte que hem posat en marxa és molt més gratificant que qualsevol satisfacció puntual que hagi pogut tenir quant a resultats esportius". Aquesta declaració resumeix molt bé els ànims amb què el nou màxim accionista i vicepresident executiu del Reial Mallorca, Llorenç Serra Ferrer, afronta la nova etapa que el club inicià a l'estiu, quan comprà les accions de Mateu Alemany. El 'bruixot' de sa Pobla féu un repàs complet de l'actualitat del Reial Mallorca davant els micròfons d'Ultima Hora Punto Radio com a convidat del programa Juego limpio, que presenta el nostre company Tomeu Terrasa.

Serra Ferrer reconeix que encara se sent una mica estrany lluny de les banquetes, que fins fa poc eren el seu hàbitat natural, però que s'està "adaptant" a la feina als despatxos i al seu nou rol dins el club, que el converteix en la màxima autoritat dins l'àrea esportiva. Una de les primeres qüestions que volgué aclarir és la referent a la seva relació amb l'expropietari i expresident Mateu Alemany. "Fa temps hi va haver un moment en què existí una mica d'incomprensió, però les nostres relacions s'han normalitzat i ara són molt bones. Va ser una gran ajuda en els meus primers trenta dies a l'entitat, que foren molt intensos i en què hi havia moltes coses a fer. Però hi ha col·laborat i continua col·laborant-hi de manera molt positiva, perquè era un gran coneixedor de la situació del club".

Serra Ferrer espera trobar abans de Nadal un comprador del 39% de les accions que encara són a nom de Mateu Alemany. Destacà que "cerc persones que puguin ajudar el club en l'àmbit estratègic més que econòmicament. Gent amb idees que pugui ajudar a evolucionar el Mallorca, perquè ha de ser un club respectat i considerat tant en territori estatal com internacional". Continuant parlant de persones, el pobler va confessar que confia comptar en un futur amb l'actual director general d'IB3, Pedro Terrasa, a qui -amb Alemany- va definir com "un gestor àgil i brillant, coneixedor de tot allò que es mou per dins el món del futbol, que és completament diferent del funcionament d'una empresa normal".

Acord imminent amb Pons

En referència a la crisi oberta amb l'actual director esportiu, Nando Pons, el vicepresident executiu assegurà que "ben aviat arribarem a un acord per rescindir el seu contracte. A mesura que passa el temps, s'adona que no té lloc en el nostre projecte, que ara hi ha una nova propietat, amb uns altres gestors que confiam en altres persones per poder fer viable aquesta iniciativa". Serra Ferrer es mostrà sorprès amb l'obstinació de Pons de mantenir-se en el càrrec a qualsevol preu i recordà que "a mi un dia també em va tocar partir i vaig partir. Em vaig espavilar i vaig cercar un altre camí per prosseguir la meva carrera professional".

En canvi, qui sí que quedarà al Mallorca és el delegat Damià Amer, de qui Serra Ferrer assegurà que "és una persona que participà en un projecte anterior que ha estat capaç d'entendre i adaptar-se a allò que ara és el Mallorca. Fa molts anys que fa la seva feina i se li pot donar una altra oportunitat". Dit això, el vicepresident assegurà que finalment no s'executarà cap Expedient de Regulació d'Ocupació.

Serra Ferrer qualificà d'"irresponsable" la gestió duita a terme per Vicenç Grande, qui entre altres coses fou l'encarregat de blindar contractualment Nando Pons fins a l'any 2014 i de pactar-hi primes milionàries, entre les quals es troba la polèmica d'1 milió d'euros per la venda de Güiza. "Des que he arribat he trobat moltes coses mal fetes que si es fessin públiques el soci quedaria molt decebut per la gestió. No és que, callant, no vulgui fer net per davall les estores, però no volem fer res que perjudiqui al club, tot i que a vegades costa molt acceptar determinades coses que es veuen".

Pel que fa a la destitució del diplomàtic Josep Pons, home de confiança de Serra Ferrer, del càrrec de president, acordada pel consell d'administració dilluns, el pobler reconegué que "ha estat un mal glop per a mi. Des del moment que va esclatar l'escàndol a la seva ambaixada, el tema es va convertir en una situació molt delicada. Ho estic passant molt malament, perquè tenia molta pressió dins el consell i al final la decisió és la que és. Si a un amic li passa alguna cosa, estas amb ell sí o sí, però quan aquest representa el Mallorca, llavors les mans comencen a suar...".

Finalment, Serra Ferrer defensà una vegada més la política de confiança absoluta en el planter, que ha convertit en un dels estendards del seu projecte esportiu. "Sempre m'ha agradat ajudar la gent que comença i que demana pas, i Laudrup va fitxar pel Mallorca perquè hi està d'acord".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.