algo de nubes
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
32°

... i altres herbes

Mallorquins
Sempre he pensat que hi ha persones que estan condemnades a tenir un paper transcendental en la història futura del Reial Mallorca. Em referesc, per exemple, a Bartomeu Cursach, tot i que ara la seva empresa Inverfutbol estigui centrada a ajudar l'Atlètic Balears que encara presideix Fernando Crespí. Cursach sortí del Mallorca per la porta del darrere i la seva estima pels colors vermells és tan grossa que estic ben segur que, tard o d'hora, tornarà al club. També és cert que sempre he sospitat que Cursach just en certificarà el retorn quan la situació del Reial Mallorca sigui desesperada i es pugui, així, convertir en el salvador de l'entitat.

Un altre mallorquí i mallorquinista que fa anys que crec que el seu futur està lligat al Reial Mallorca és Xavier Cabotà, que és accionista de la Societat Anònima Esportiva des de fa anys. I també em sembla prou evident que Miquel Vaquer, propietari d'Oxidoc, acabarà per tenir-hi un paper fonamental. Ja en va ser accionista, és membre del consell d'administració i estima l'entitat. A més, les seves empreses no s'aturen de créixer. I si entre els tres presentassin una oferta de compra a Alemany? És possible que ja n'hagin parlat? Al Mega Sport? L'acceptaria Alemany?

Alemany (I)
Fer neteja als calaixos, classificar i ordenar documents i llançar tota la paperassa inútil acumulada és una feina obligada dos pics cada any. Com a mínim. No fa gaire em vaig decidir i em vaig trobar amb la carta de l'adéu de Mateu Alemany. Era l'agost del 2009 i Alemany acabava de vendre el Mallorca a la família Martí Mingarro. Deia aleshores Alemany: "El Mallorca ha recuperat la seva credibilitat; i a l'aspecte social l'afició ha tornat a estar devora el seu equip. A aquesta pau social que respira l'entorn mallorquinista se li ha d'afegir una ordenació del deute existent, que permetrà donar oxigen financer a l'entitat durant els pròxims anys". Quan ho rellegia vaig quedar bocabadat, ja que Alemany assegurava que havia aconseguit ordenar el deute. Sembla idò evident que Martí Asensio ho va desordenar durant la seva curta estada al Reial Mallorca. Ah, i l'oxigen financer no el donarà l'acurada feina d'Alemany, sinó un imprescindible concurs de creditors. Uff!

Alemany (II)
Mateu Alemany és probablement l'única persona del món que podia aconseguir el miracle de la permanència la temporada passada, ja que quan arribà a l'equip el descens semblava del tot inevitable. Aquest mèrit ningú no li pot llevar. Ara bé, és prou evident que Alemany que des del punt de vista econòmic...

Els inversors
Tinc a les meves mans el comunicat que el grup d'inversors mallorquins encapçalat per Serra Ferrer va fer públic el juliol del 2009 per oficialitzar la seva renúncia a la compra del Mallorca. Firmat per Gabriel Cerdà, el comunicat deia, entre altres coses: "Volem comunicar-vos que el grup d'inversors mallorquins ha decidit desistir en el seu desig de compra del Reial Club Esportiu Mallorca. Després dels esdeveniments succeïts, entenem que l'actual subhasta mediàtica no està d'acord amb la filosofia del nostre grup i així mateix creiem que no és beneficiosa per a la situació actual del RCD Mallorca". I vius a les paraules que vénen ara: "També volem expressar el nostre descontent per no veure respectades les condicions ofertes i acordades des d'un principi entre el senyor Alemany i el nostre grup". Naturalment, les diferències entre Mateu Alemany i Llorenç Serra Ferrer, que provocaren tan dur comunicat, ja estan solucionades. Segur que es poden imaginar que tot fou fruit d'un malentès.

El president
Javier Martí Asensio, just convertir-se en el màxim accionista del Reial Mallorca, oferí la presidència de l'entitat -fou la primera gran errada- a l'advocat José Maria Lafuente, que en rebutjà l'oferiment. La segona opció fou l'advocat Joan Buades, que tot i la gran il·lusió que és ben segur que li feia, decidí declinar l'oferta. Finalment, ja ho saben, l'advocat de la família Martí Mingarro a Mallorca, Tomeu Vidal, acceptà presidir la Societat Anònima Esportiva. Idò bé, he defensat que Vidal hauria d'haver deixat la presidència quan Javier Martí Asensio retornà la propietat de l'entitat a Mateu Alemany. I també he defensat que els membres del consell d'administració Àlex García i Maria Antònia García haurien d'haver abandonat el club. No ho ha fet Vidal, ni cap dels dos consellers García. S'han equivocat.

Dit això, crec que també és ben just significar que Vidal manté una trajectòria com a president més que digna. Tothom sap que Vidal no té poder executiu, que pinta poc o res en les qüestions esportives o econòmiques, però ha sabut trobar la millor ubicació d'un president representatiu. S'ha de reconèixer que fa una bona feina social, que sap estar en el seu lloc. I no és fàcil! A l'hora de distribuir mèrits de l'excepcional campanya que està realitzant l'equip, ningú no pot negar que Vidal té també la seva importància. Poc o molt, la seva feina contribueix a l'èxit. Vidal, en qualsevol cas, i amb independència de si Mateu Alemany ven l'entitat o hi continua com a propietari, té decidit deixar la presidència. Encertarà. En qualsevol cas, tot i que ja he comentat que hauria d'haver abandonada quan Martí Asensio deixà el Mallorca, s'ha d'admetre que Vidal es mereix el reconeixement públic de la seva bona feina.

Jornada
L'Associació de Gestors Esportius Professionals de les Illes Balears (AGEPIB), que presideix l'experimentat José Luis Berbel, i la secció de Drets Esportius del Col·legi d'Advocats organitzen demà un atractiu dia de feina i aprenentatge. Es tracta de la primera Jornada sobre aspectes jurídics fonamentals en la gestió esportiva, que tindrà lloc a la seu del Col·legi d'Advocats a partir de les 16.30 hores. L'advocat Ricardo Morte parlarà a partir de les 17.15 hores sober les Societats Anònimes Esportives. Mitja hora més tard, Juan Alemany, assessor jurídic de l'AGEPIB, dissertarà sobre Els convenis urbanístics. Règim jurídic de l'esport municipal i, acte seguit, s'obrirà un col·loqui. I a les 18.30 hores, el sempre mediàtic Mateu Alemany, propietari i conseller delegat del Reial Mallorca, parlarà de Clubs de futbol: realitat jurídica i social. La darrera conferència la farà Miguel M. García Cava, membre dels serveis jurídics de la Lliga de Futbol Professional, que parlarà de l'Estructura jurídica administrativa de l'LFP.

Mallorca B
Què passa al filial? Estic ben segur que Jaume Bauzá hi està intentant posar remei, però... En parlaré un dia d'aquests.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.