muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

La selecció no falla (2-5)

L'equip dirigit per Vicente del Bosque va confirmar el rècord de classificar-se per a Sud-àfrica 2010 guanyant tots els partits de la fase prèvia. Andrés Iniesta va tornar a ser el de sempre i va liderar l'atac de la selecció davant el combinat bosnià

111722
L'equip dirigit per Del Bosque va confirmar el rècord de guanya tots els partits. | Juan Carlos C
BÒSNIA 2
ESPANYA 5

BÒSNIA: Supic, Jahic, Nadarevic, Spahic, Salihovic, Rahimic, Muratovic, Ibisevic, Misimovic, P. Janic i Dzeko.
Vladavic per Muratovic, Hrgovic per Salihovic i Bajramovic per Rahimic.

ESPANYA
: Casillas, Iraola, Albiol, Piqué, Capdevila, Busquets, Xabi Alonso, Silva, Iniesta, Riera i Negredo.
Senna per Iniesta, Ramos per Piqué i Mata per Silva.

GOLS
:
0-1: minut 12, Piqué.
0-2: minut 14, Silva.
0-3: minut 50, Negredo.
0-4: minut 55, Negredo.
0-5: minut 89, Mata.
1-5: minut 90, Dzeko.
2-5: minut 92, Misimovic.

ÀRBITRE
: Konrad Plautz (austríac). Amonestà amb targeta groga el jugador d'Espanya Iniesta.

La selecció espanyola es va refer del gran nombre d'absències i va aconseguir, en el desplaçament a Bòsnia, la desena victòria (2-5) en deu partits per arrodonir una fase de classificació perfecta per al Mundial de 2010.
Gràcies al resultat d'ahir, Espanya es converteix en la quarta selecció de la història que aconsegueix completar la fase prèvia de la màxima competició amb tots els punts guanyats. Més encara, els combinats del Brasil, Alemanya i l'Holanda d'enguany ho han fet disputant menys partits que l'equip de Vicente Del Bosque. Els vermells resolgueren el matx en poc més de dos minuts, encara que la contundència demostrada no els privà dels ensurts que els donà Bòsnia. El conjunt balcànic lluí un gran talent en atac, engalanat amb la societat Ibisevic-Dzeko i adornat amb el jove Pjanic, però Casillas i la creativitat de l'ofensiva espanyola foren una assignatura insuperable pels bosnians.

Era un compromís amb poc en joc per a ambdós dos conjunts, que ja tenien els deures fets. Espanya només hi cercava el rècord i Bòsnia caminava darrere el prestigi de poder derrotar la campiona d'Europa. De fet, aquest argument li serví per no deixar-se dur i lluitar per la victòria. Els balcànics sortiren amb força i en els deu primers minuts disposaren de tres ocasions clares per avançar-se en el marcador. Però Casillas guanyà el mà a mà a Edin Dzeko, desbaratà un intent llunyà de Vedad Ibisevic i aguantà bé un altre cos a cos amb el golejador del Hoffenheim per mantenir la porteria a zero. Espanya esquivà els primers obstacles i no perdonà quan va tenir ocasió de fer gol. El conjunt vermell només necessità dos minuts, dos xuts a porta, per aconseguir els tres punts i ratificar l'arribada a la competició sud-africana del pròxim estiu amb la condició de gran favorita.

Tot va començar amb una falta comesa sobre Alonso, un error greu del porter en la sortida i l'oportunisme de Piqué, un defensa amb instint de davanter. Tot seguit, Espanya recuperava la pilota i Negredo xapava la defensa balcànica amb una passada al buit que aprofità Silva per fer el segon. El trident format per Silva, Iniesta i Negredo s'encarregà de fabricar les dues dianes següents per a l'equip visitant -materialitzades pel davanter sevillista, que va continuar trenant grans combinacions tot i les males condicions que presentava el Bilino Polje. El davanter del conjunt andalús es va reservar per al final una extraordinària passada amb l'exterior de la bota que va posar en safata el cinquè per a Mata. Els deixebles de Miroslav Blazevic també varen tenir un premi als esforços de tot el partit. Així, dos errors defensius d'Espanya varen permetre que Dzeko i Misivovic maquillassin el resultat, encara que no varen restar brillantor al triomf d'Espanya ni a la classificació de rècod de la selecció dirigida per Del Bosque.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.