muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Objectiu: primer triomf fora camp

El Reial Mallorca intentarà certificar el millor inici de Lliga de la història al Molinón

39144
Aritz Aduriz intentarà augmentar el seu compte de gols. | T. MONSERRAT

El Reial Mallorca visita avui El Molinón (a les 17.00 hores) amb un doble objectiu en ment: obtenir la primera victòria a domicili de la temporada i de passada firmar el millor inici de Lliga de la seva història. El rival serà un imprevisible Sporting de Gijón que d'ençà de principi de competició no coneix la derrota al seu estadi. El conjunt de Gregorio Manzano arriba a la cita en un gran moment de forma i instal·lat en zona champions després d'haver sumat 10 punts en les cinc primeres jornades. Si avui guanya, el Mallorca arribarà als tretze punts, igualarà la puntuació obtinguda en tota la primera volta la temporada passada i de passada superarà el rècord de 12 punts de 18 possibles que establí el Mallorca d'Héctor Cúper el curs 1998/99 i que fins ara representa el millor inici de Lliga del club balear després de sis jornades.

Els números que presenta l'equip vermell fins ara conviden a l'optimisme, ja que s'ha mostrat contundent en defensa i efectiu en atac. Deu gols a favor i només tres en contra és el seu balanç. Emperò, l'assignatura pendent d'aquest Reial Mallorca 2008/2009 és obtenir la primera victòria a domicili. Aquesta temporada, en les seves dues anteriors visites, els vermells just han pogut pescar un punt de sis possibles, després d'empatar al Madrigal davant el Vila-real (1-1) i perdre al Sánchez Pizjuán amb el Sevilla per 2-1. Avui, el Mallorca s'enfrontarà amb l'Sporting, considerat un rival directe en la lluita permanència, i Gregorio Manzano ja avançà ahir en roda de premsa que hi jugarà de tu a tu amb l'objectiu de sumar els tres punts. El tècnic de Jaén no farà rotacions aquest cap de setmana i apostarà pels mateixos homes i el mateix sistema tàctic que utilitzà diumenge passat contra el Valladolid a l'Ono Estadi. És a dir, el Mallorca sortirà avui amb un sistema 4-4-2 i amb un onze inicial format per Aouate a la porteria, Josemi, Iván Ramis, Núnez i Ayoze en defensa; Mario Suárez, Julio Àlvarez, Tuni i Borja Valero en el centre del camp formant un rombe i amb Víctor i Aduriz com a parella atacant.

Un esquema de joc i un equip més ambiciós que els utilitzats anteriorment davant el Vila-real i el Sevilla. Completen la convocatòria el porter Lux, els defenses Mattioni -qui entra en la llista per primera vegada- i Rubén, els migcampistes Bruno China, Pezzolano i Pep Lluís Martí i el davanter Webó. Aquesta jornada els sacrificats per Manzano foren Varela, Keita, Corrales, Castro i Óscar Díaz, qui quedaren a Palma. Per la seva banda, l'Sporting de Gijón afronta la cita instal·lat en la catorzena posició de la classificació amb cinc punts -la meitat que el Mallorca.

En les cinc primers jornades, l'equip entrenat per Manuel Preciado ha mostrat dues cares: a casa s'ha precentat com un equip rocós i continua sense conèixer la derrota. Fins ara, pel Molinón han passat l'Almeria (1-0) i el Saragossa (1-1) i els asturians han sumat quatre punts de sis possibles. En canvi, l'Sporting s'ha mostrat fins ara com un equip vulnerable a domici. Per al partit, el conjunt de Preciado presenta cinc baixes de jugadors que podrien ser titulars: Cuéllar, Botía, José Àngel, Diego Camacho i Maldonado. Això obligarà el tècnic sportinguista a retocar el seu onze inicial que probablement serà el format per: Juan Pablo, Lora, Gregory, Gerard, Canella, Míchel, Rivera, De las Cuevas, Diego Castro, Luís Morán i Barral.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.