algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.57°
16°

Alemany demana paciència

El president i propietari del Reial Mallorca insisteix a aparcar definitivament el tema de la venda del club i assegura que tot i les dificultats econòmiques es farà un bon equip

El president i màxim accionista del Reial Mallorca, Mateu Alemany, fou el principal protagonista de la jornada d'ahir a la concentració de Kössen. L'advocat andritxol, que aterrà dimarts horabaixa a terres austríaques, trencà ahir el seu silenci i atengué els mitjans de comunicació en una roda de premsa en què analitzà el futur més immediat del club i en què no volgué pronunciar ni una sola paraula referent a la venda frustrada de la Societat Anònima Esportiva balear a l'empresari madrileny Carlos González, ni a les amenaces de denúncia efectuades per ell.

Alemany volgué llançar un missatge de tranquil·litat als aficionats mallorquinistes, als quals demanà una mica de "paciència i confiança" convençut que quan comenci la Lliga el Mallorca tindrà un bon equip, tot i que, a aquestes altures de pretemporada, el serial de la venda del club hagi impedit tancar fitxatges.

"En aquests moments hem de centrar els nostres esforços a intentar donar a l'entrenador allò que ell vol, sempre dins els paràmetres que marquen les nostres possibilitats", comentà el president mallorquinista, qui reconegué que "el Mallorca no té una gran capacitat d'inversió en aquests moments, com la majoria dels clubs de la Lliga espanyola. Però també és cert que quasi mai no l'hem tinguda i que amb pocs recursos sempre hem estat capaços de fer grans equips. Tenim una bona base, un entrenador que coneix la casa i un futbol base que empeny amb força i que en aquests moments demostra que hi ha jugadors de qualitat que poden ajudar al primer equip. També tenim homes de gran qualitat que la temporada passada varen estar una mica tapats i que enguany es troben davant la seva gran oportunitat. En aquest sentit, deman paciència i confiança a l'afició del Mallorca. Hem demostrat durant molts anys que som capaços de fer les coses bé amb els nostres propis recursos i ho tornarem a fer".

Alemany reconegué que s'ha perdut massa temps amb la qüestió de la venda del club, però assegurà que "quan falta poc més d'un mes perquè comenci la Lliga, tenim temps per programar i planificar la temporada. No hi ha cap problema en aquest sentit. La base de l'equip ja està feta i just s'hi han de fer alguns retocs".

El màxim mandatari mallorquinista es mostrà "content i orgullós" per la feina feta des que ell retornà al Mallorca i recordà que "durant aquests mesos practicament tots els recursos humans i la nostra gestió han anat dirigits a intentar recomposar l'endeutament i reduir-lo tant com sigui possiblee. A més, crec que ho hem fet amb bastant èxit. Ara per ara estam en condicions d'afrontar els nostres compromissos".

El propietari no aclareix si continuarà en el club fins al final de la temporada

Mateu Alemany no volgué aclarir ahir si, un cop trencades les negociacions amb Carlos González, el tema de la venda del club ha quedat ajornat definitivament fins que acabi la Lliga, ni si continuarà exercint de president i propietari del club fins a final de temporada. L'advocat andritxol es limità a afirmar que "he vingut a gestionar, a prendre decisions, a establir polítiques de fitxatges i, per tant, a exercir totes les responsabilitats i el poder que em confereix la meva posició al club. Parlar en aquests moments de futur seria dolent per a l'entitat. El meu futur és veure l'entrenament d'avui horabaixa -ahir per al lector-, continuar fent feina, parlar d'incorporacions i sortides amb la direcció esportiva i gestionar el club amb responsabilitat. Ara és hora de deixar a un costat el tema de la compravenda, que ja ens ha ocupat massa temps".

"Dins la nostra responsabilitat, la del consell d'administració actual i la meva com a president, hi ha la de defensar els interesos del club en totes les seves àrees. Jo estim molt aquesta casa -el Mallorca- i crec que estam preparats per afrontar la gestió del club. Ara ja no és una qüestió d'il·lusió, és qüestió de responsabilitat, de posar tots els esforços, la meva capacitat i la meva experiència al servei del Mallorca", sentencià Mateu Alemany, qui ahir volgué conèixer de primera mà les impressions del tècnic Gregorio Manzano, el director esportiu Nando Pons i els quatre capitans del primer equip.

Un problema menys: el Mallorca salda el deute amb David Navarro i Cléber Santana

PALMA L'afició mallorquinista pot estar ben tranquil·la. El Reial Mallorca no baixarà aquest estiu a Segona Divisió B. La Societat Anònima Esportiva balear espantà el fantasma del descens depositant ahir a la Lliga de Futbol Professional (LFP) el 1.382.050,47 euros que devia a Cléber Santana i David Navarro, futbolistes que la temporada passada jugaren a l'Illa cedits i que fa uns dies denunciaren el club per impagament.

El Mallorca era, juntament amb el Reial Valladolid, l'única entitat de Primera Divisió que havia estat denunciada per impagament de fitxes davant l'LFP i l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE). Si no pagava abans del 31, li esperava el descens a Segona Divisió B via administrativa com a càstig.

Cléber i Navarro, actualment en les files dels seus clubs d'origen -Atlètic de Madrid i València respectivament-, foren els únics integrants de la plantilla mallorquinista que no acceptaren el pagament fraccionat de les mensualitats pendents de cobrar corresponents a la temporada passada proposat per Mateu Alemany.

El president i propietari mallorquinista anuncià ahir que "ja no hi ha perill de descens" i que ja s'ha fet la corresponent transferència a l'LFP dels doblers objecte de la denúncia. Alemany reconegué que fou impossible arribar a un acord amb els futbolistes i que el 1.382.050,47 euros foren pagats integrament.

Després d'això, Alemany volgué donar les gràcies "al cos tècnic i a la resta de futbolistes per haver-ne acceptat l'ajornament de la temporada anterior. Ells han estat conscients de la situació del club. Agraesc la seva sensibilitat a l'hora de cobrar els salaris, que remostra la seva implicació amb l'equip i una gran responsabilitat. Gràcies a ells, el Mallorca està en situació d'afrontar els seus compromisos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.