algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

...i altres herbes

Dues denúncies
David Navarro i Cléber Santana han denunciat el Mallorca per impagament. Pretenen -que vius!- cobrar allò pactat per la feina desenvolupada en la campanya passada. La resta de companys acceptaren les condicions de pagament suggerides per Mateu Alemany, però David Navarro i Cléber Santana, que pertanyen -com sabeu- al València i a l'Atlètic de Madrid respectivament, han decidit reclamar els seus doblers.

"Hi tenen dret", declarà ahir Mateu Alemany. I té tota la raó. David Navarro ha jugat dues temporades com a cedit al Mallorca i Cléber Santana just ho va fer en la darrera campanya. Un i altre han manifestat en diferents moments la seva voluntat de continuar al Reial Mallorca, tot i que sempre ho han dit pensant que el seu club -el València i l'Atlètic de Madrid- no els volien. Proclamaren els seus amors pel Mallorca, però denunciaren el club. Uf! Ara bé, ningú no s'ha d'estranyar de comprovar, una vegada més, que molts de futbolistes no són més que mercenaris que es venen a qui més els paga.

I hi tenen dret. Dit això, és convenient no perdre la perspectiva de les coses i recordar que és el Mallorca qui no ha complert, qui ha deixat de pagar. Vull dir, que la raó està de part dels jugadors. En tot cas, l'afició pot estar tranquil·la, perquè el Mallorca no baixarà a Segona Divisió B per impagament. Segur.

Economia
Carlos González es pot convertir ben aviat en el màxim accionista del Reial Mallorca i just arribar haurà d'afrontar dificultats serioses. Em donen per segur que Viajes Iberia no continuarà patrocinant l'equip si Carlos González passa a ser-ne el nou propietari. Ah, i la rumorologia apunta que ISO, que paga més d'un milió d'euros al Mallorca per temporada per la publicitat estàtica de l'estadi, és probable que no pugui complir els seus compromisos.

Buades (I)
Encara no he pogut escoltar Joan Buades. Desconec, per tant, si realment està disposat a convertir-se en una figura decorativa al servei del capital de Madrid. Joan Buades, mallorquinista de llarga tradició familiar, em sorprèn que estigui disposat a fer segons quin tipus de paper. Per molt que hi pens, no comprenc quina raó pot provocar que l'advocat accepti la presidència. No crec que Buades assumeixi la presidència per doblers, ni per aconseguir popularitat, ni per obtenir reconeixement social, ni per vanitat... Idò, per què? Potser pensa que així fa un gran servei al seu estimat Mallorca. Seria una pena, perquè de cada dia estic més convençut que el millor servei que pot fer Buades al club és no acceptar-ne la presidència.

Buades (II)
Buades és una constant de la història del Reial Mallorca perquè, si no ho record malament, ha format part del consell d'administració des que el club es convertí en Societat Anònima Esportiva. És a dir, que ha estat amb Dalmau, Beltran, Reynés, Alemany i Grande. Curiosament, i malgrat formar part del consell d'administració, criticà anys enrere la gestió de Beltran i no fa gaire que digué pestes de Grande. I en algun moment puntual també s'ha mostrat crític amb molta més gent, però ara ho deixarem anar.

Nando Pons (I)
Intentà Vicenç Grande comprar el silenci de Nando Pons quan el gratificà amb un suculent premi econòmic? Per què no ha tornat els doblers que cobrà? És ver que, sempre que n'hi parlen, recorda que altres empleats del club també pactaren gratificacions econòmiques? Entenc que estic equivocat, que no sé res d'aquesta història, però el consell d'administració del Reial Mallorca presidit per Mateu Alemany està en l'obligació de destituir avui el secretari tècnic -perdó, director esportiu- Fernando Pons. No em puc imaginar que homes condrets com Alemany, García, Buades i Cabotà autoritzassin Pons a entrevistar-se amb González. Qui és aquest homenet? De què havien de parlar que no podia esperar fins dilluns? Què li va dir? Per què? No ho entenc. En aquest Mallorca s'estan perdent les formes. I la dignitat.

Nando Pons (II)
És públic que Carlos González té una gran amistat amb Alfredo Duró. Idò bé, semblava clar que Duró es convertiria en el nou secretari tècnic del Mallorca. Clar, això era abans que Pons es reunís amb González. Ara, ja sabem que Pons complirà el seu contracte fins al 2094 -perdó, just és fins al 2014-. No és broma. Té contracte fins al 2014. Què va dir Pons a González perquè aquest empresari de Madrid i madridista li hagi atorgat la seva confiança? Què li oferí? Estic pensant en la feina ben feta. I vostè?

Cabotà
Xavier Cabotà no acceptà, el gener passat, formar part del consell d'administració del Reial Mallorca, tot i que li ho demanà el seu amic Mateu Alemany. No es volgué incorporar al consell, tot i que era conscient de l'extrema dificultat de la situació de l'entitat. És per això que és impossible pensar que ara sí que vulgui ser conseller amb Carlos González si aquest finalment aconsegueix la propietat del Mallorca. Segur.

Consell assessor
Miquel Contestí, Bartomeu Beltran, Guillem Reynés, Antoni Horrach, Antoni Martorell... acceptaren formar part del consell assessor del Reial Mallorca perquè consideraven que la situació de l'entitat era desesperada i que tota col·laboració era poca. Ara bé, cap d'ells no es podia esperar que Alemany vengués el club en una operació ben profitosa a un empresari del Reial Madrid. Evidentment, són molts els membres del consell assessor que no voldran donar cobertura de mallorquinitat a González. Es consideren maltractats per un Alemany de qui esperen que, com a mínim, els doni una sortida digna i que no els deixi en mans d'un empresari amb la marca de gent com Lorenzo Sanz i Juan Onieva.

Asensio i Glez
No té res a veure la situació viscuda en el Reial Mallorca amb Antonio Asensio amb la que s'hi produirà si González arriba a convertir-se'n en el màxim accionista. De fet, recorden qui era el conseller delegat del Mallorca amb Asensio? Efectivament, Mateu Alemany. I qui ho serà amb González? El mateix González. Supòs que també tenen present que la gestió de la Societat Anònima Esportiva amb Asensio era íntegrament mallorquina. I amb Carlos González? Arribaran un director esportiu i un director financer i sembla que també vindrà un cap de comunicació. Tots de fora. En definitiva, que res no és igual entre aquesta situació i la viscuda sota la propietat d'Antonio Asensio.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.