algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10°
10°

Alemany a Serra: “Per cinc milions és teu”

El president del Mallorca es reuní ahir amb Biel Cerdà, representant del grup que encapçala el tècnic de sa Pobla, i rebutjà l'oferta de 3,5 milions d'€. Li va fer saber que si igualen la proposta de Carlos González es quedaran amb la SAD

38212
Serra Ferrer a una foto d'arxiu. | P. BOTA

Cinc milions d'euros. Mateu Alemany comunicà ahir a Gabriel Cerdà, representant del grup que encapçala Llorenç Serra Ferrer, que els vendrà el Reial Mallorca si arriben als cinc milions d'euros. Aquesta és la quantitat que oferí l'empresari madrileny Carlos González. Les negociacions entre Mateu Alemany i els representants per Serra Ferrer no han estat senzilles. El tècnic de sa Pobla es va comprometre des del primer moment a pagar a Mateu Alemany 1,5 milions d'euros pel club, que és la quantitat que el president abonà a Vicenç Grande pel 93 per cent de les accions de la Societat Anònima Esportiva. A més a més, l'entrenador es va comprometre a valorar i pagar també la feina desenvolupada per Alemany des que es va fer càrrec del Mallorca. Serra ho consultà amb els seus socis i decidí oferir a Alemany un milió d'euros per la seva tasca. Així, l'oferta del grup de Serra Ferrer fou inicialment de 2,5 milions d'euros.

El projecte del pobler, emperò, necessita una forta inversió, ja que el tècnic pretén il·lusionar l'afició. És per això que viatjà a Londres per cercar finançament. L'entrenador en tornà amb la solució econòmica pactada. El Mallorca rebria una important quantitat de doblers a canvi de contraprestacions comercials i publicitàries. Però la sorpresa de Serra fou majúscula quan s'assabentà que la intervenció de Carlos González havia encarit el producte. L'empresari madrileny havia oferit cinc milions d'euros a Alemany, que ara reclama aquesta mateixa quantitat al grup de Serra Ferrer. Aquest es disgustà, i molt, amb Alemany, perquè considerà que havia trencat la seva paraula de no negociar cap altra proposta. El president, en canvi, tenia clar que no havia adquirit cap compromís amb l'entrenador.

Per tot plegat, Serra Ferrer no es volgué reunir ahir amb Mateu Alemany, sinó que envià en el seu lloc l'empresari mallorquí, amb important negocis immobiliaris a Barcelona, Gabriel Cerdà. La trobada fou cordial i Cerdà augmentà l'oferta pel Reial Mallorca fins als 3,5 milions d'euros. El misser andritxol li va fer saber que no vendrà la Societat Anònima Esportiva per menys de 5 milions d'euros, la primera oferta formulada per González. En aquest sentit, el president i màxim accionista es va comprometre a vendre el club al grup de Serra per cinc milions, encara que González o qualsevol altre oferís una xifra més elevada. Tanmateix, el propietari del Grupo Ecco comunicà ahir mateix a Alemany que estava disposat a augmentar la seva proposta de compra.

Però Alemany sempre ha manifestat que la seva prioritat era vendre l'entitat a un grup de mallorquins.
Després de la reunió mantinguda amb Gabriel Cerdà, el president del Mallorca manifestà que "aquesta setmana decidirem si ells hi tenen un interès definitiu i en quines condicions". "Sempre he manifestat que un grup de mallorquins hi tindria prioritat", afegí Alemany, que esperarà uns dies perquè l'equip de Serra Ferrer "pugui estudiar la situació". El màxim accionista del club vermell també volgué aclarir que "aquesta setmana és el termini definitiu". "Si el tema no es resol abans de diumenge, el consell actual gestionarà l'entitat fins l'any que ve", conclogué.• dB

González: "Només esperaré fins demà"

L'empresari madrileny Carlos González afirmà ahir, en declaracions a una emissora de ràdio local, que no està disposat a esperar més enllà de demà horabaixa per rebre una resposta de Mateu Alemany sobre la seva oferta de compra del Reial Mallorca. "Només esperaré fins demà horabaixa", sentencià. González explicà que la seva oferta "és superior a cinc milions d'euros i inferior a vuit", però no va voler explicitar la xifra exacta que ha proposat per aconseguir el 93% de les accions de la Societat Anònima Esportiva. De totes maneres, l'empresari madrileny comentà també que "Alemany és lliure de fer el que vulgui amb el club" i que ell entendria perfectament "que volgués deixar el Mallorca en mans d'empresaris de l'Illa i no en les meves".

Així i tot, González matisà la seva actitud i deixà entreveure que seria molt estrany que qualsevol "acceptàs una oferta molt inferior a una altra". En qualsevol cas, el madrileny considerà que aquest "no és el millor moment per parlar-ne". "Demà horabaixa, si tot surt bé, serà quan faré les declaracions pertinents". I el mateix afirmà respecte del seu programa esportiu. "Seria una tonteria parlar ara del meu projecte, quan encara no sabem si seré jo el nou propietari del Mallorca. Si tot surt bé, demà seré jo el primer que en parli". Quant a la reunió mantinguda amb el director esportiu, Nando Pons, a l'aeroport de Palma, González explicà que "com que Alemany sabia que coindiríem tots dos en aquella hora, va ser ell qui va organitzar un encontre informal". "Però ara per ara no pens dir res més d'aquest assumpte", sentencià González, que demà sabrà si és el nou propietari del club.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume Mestre, fa mes de 14 anys
Cap dels que critiquen a n'Alemany s'ha posat ma a la butxaca i ha ditr aquí sóm jo. És un vergonya sentir a n'aquesta gent que és del Mallorca just de boca. Heu tingut moltes oportunitats de posar doblers i no ho heu fet, ara no xerreu malament den Mateu quan fa uns dies llepaveu per on passava. Sempre li haureu d'estar agraïts.
Valoració:0menosmas
Per Pau, fa mes de 14 anys
És difícil però si fóssim un club ens asseguraríem que el Mallorca fos sempre dels mallorquins.
Valoració:3menosmas
Per inquer, fa mes de 14 anys
Vaja, super pelotazo den Matevet! evidentment assumia una responsabilitat i una feina que ha de cobrar, ara que això valgui 3.5 mil.lions...
Valoració:2menosmas
Per Tomeu, fa mes de 14 anys
Quin negoci. Això si que es un "pelotazo". Ha pagat 1.5 fa una setmana i ara el ven per 5. No m'estranya que en Grande digui que li haguin robat
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente