cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Alemany medita continuar

El màxim accionista i president, que recela de l'empresari madrileny Carlos González González, espera l'oferta de Serra Ferrer, però no li agrada que el pobler li hagi dit poc o res dels seus socis inversors

Mateu Alemany medita continuar al capdavant del Reial Mallorca. El president i màxim accionista de la Societat Anònima Esportiva ha manifestat de manera reiterada la seva voluntat de no perllongar-hi la seva estada més enllà del que sigui estrictament necessari. Ara bé, Alemany és conscient que des que es convertí en màxim accionista de l'entitat, abandonar-la ja no depèn únicament i exclusivament de la seva voluntat. És a dir, que per deixar el Mallorca ha de trobar qui l'hi compri. Alemany pagà el 30 de juny un milió i mig d'euros per l'entitat i, en aquest sentit, és lògic que vulgui, en el pitjor dels casos, recuperar la inversió. Alemany, clar, intentarà també treure benefici econòmic de la venda de l'entitat, ja que des que tornà a la presidència no ha percebut ni un euro.
Alemany té diferents possibilitats sobre la taula i és, precisament, en aquesta setmana pròxima quan haurà de prendre la decisió.

L'empresari madrileny Carlos González presentà la setmana passada a Palma, acompanyat de Javier Jiménez, la seva oferta de compra. El president del Reial Mallorca advertí aleshores González que la seva prioritat era vendre la Societat Anònima Esportiva al grup de Llorenç Serra Ferrer, perquè està format bàsicament per empresaris d'aquesta terra. Alemany, evidentment, ha demanat informes sobre l'empresari madrileny i el president ja ha mostrat al seu cercle més íntim recel per l'actitud de González. L'actitud de l'empresari madrileny no agrada a Mateu Alemany, sempre discret. El president del Mallorca, en aquest sentit, ha vist amb preocupació com es feia públic que González no comptarà amb l'actual equip executiu de l'entitat, ni amb els homes de gestió ni amb els responsables tècnics. El president considera que seria bo per a la Societat Anònima Esportiva que la gestió estigués en mans de professionals mallorquins i troba inapropiat que, abans de formalitzar l'adquisició, González hagi anunciat que Javier Jiménez serà el primer executiu del club i que hi incorporarà un responsable tècnic de la seva màxima confiança.

Així mateix, de Carlos González González se sap que formà part, com a vicepresident, de la candidatura de Lorenzo Sanz a la presidència del Reial Madrid el 2004 i que enguany donà suport a la candidatura de Juan Onieva, que es retirà un dia després de presentar-s'hi. Econòmicament, González és considerat un home solvent. De fet, era González que aportava l'aval que havia de fer possible que Onieva optàs a la presidència del Madrid. És propietari del Grupo Ecco, que inclou tres empreses: Ecco Documática, Ecco Outsourcing i Ecco Centros de Formación. Des del 2007, el Grupo Ecco és també present a Mèxic. A Madrid s'especula que González podria rebre el suport de capital mexicà.

D'aquesta manera, Alemany espera l'oferta de Llorenç Serra Ferrer, malgrat que el president està una mica decebut amb l'actitud de l'entrenador de sa Pobla. I a la inversa, perquè Serra Ferrer opina que el comportament d'Alemany durant el procés negociador no ha estat del tot honest cap a ell. El president, en tot cas, continua a l'espera que el grup que encapçala Serra Ferrer formalitzi la seva oferta. Alemany, emperò, no pot esperar indefinidament, i menys encara quan Llorenç Serra Ferrer no li ha volgut revelar res sobre els seus socis inversors.
Així, Alemany medita ara la possibilitat de continuar al capdavant del Reial Mallorca, a l'espera d'una oferta seriosa i que sigui beneficiosa tant per a ell com per a la Societat Anònima Esportiva. El president, en aquest sentit, té ben present l'anomenat pla B, que elaborà setmanes enrere el conseller i exdirector general de gestió del Mallorca Pere Terrasa. Es tracta d'una economia de guerra, d'emergència, que permetria al Reial Mallorca arribar al 30 de juny sense pèrdues. El risc, evidentment, és el descens , ja que el Mallorca haurà de reduir considerablement la despesa destinada a la plantilla. A més, l'entitat quedaria sense possibilitats d'afrontar qualsevol tipus d'eventualitat -necessitat de reforçar l'equip, canvi de tècnic...

El pla B té el risc del descens

Mateu Alemany té preparades totes les eventualitats. El famós pla B recull la possibilitat que el màxim accionista i president no vengui la Societat Anònima Esportiva i afronti la temporada. El gran risc, emperò, és el descens. Alemany encarregà al conseller i exdirector general de gestió de l'entitat, Pere Terrasa, just arribar al Mallorca, un pla de viabilitat que faci possible la continuïtat del club. Es tracta de tancar l'exercici sense pèrdues i no tenir així la necessitat d'afrontar cap ampliació de capital. El Mallorca s'ha gastat enguany 46 milions d'euros i Terrasa preveu que la despesa màxima hauria d'estar al voltant dels 34 milions, que és la previsió d'ingressos per a la temporada pròxima.

És a dir, que el Mallorca d'Alemany haurà de reduir la despesa 12 milions d'euros la campanya vinent. En principi, el sacrifici econòmic més important s'haurà de fer amb la primera plantilla. El cost dels futbolistes s'haurà de reduir devers 9 milions d'euros. El Mallorca haurà d'afrontar una profunda reorganització del futbol base, que haurà de retallar el pressupost amb 1,5 milions d'euros. L'estructura del club patirà també una substancial remodelació, que ha de conduir a un estalvi d'1,5 milions d'euros més. El pla B, elaborat per Pere Terrasa, té en compte la necessitat de vendre Miquel Àngel Moyà i Juan Arango -ambdós traspassos ja s'han materialitzat- i és gairebé imprescindible també que Aritz Aduriz abandoni l'entitat.

El davanter basc té una fitxa molt alta, inassumible pel Mallorca i, a més a més, l'amortització del futbolista suposa un cost superior al milió d'euros. El gran risc del pla B és el descens de categoria, perquè la retallada pressupostària implicarà que el nivell de la plantilla sigui inferior. Mateu Alemany, en tot cas, confia en el criteri del departament tècnic del club a l'hora de fitxar. Així mateix, des de la planta noble de Son Moix es considera que, tot i les retallades, la temporada que ve hi haurà a Primera un grapat de clubs amb plantilles inferiors a la del Mallorca -Jerez, Sporting, Valladolid, Tenerife, Màlaga... És a dir, que el risc del descens està controlat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.