nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

“No podem aixecar el peu de l'accelerador”

El president del Reial Mallorca, Mateu Alemany, es mostra satisfet per la marxa del club a tots els nivells, però avisa que encara resta molta feina per fer

El president del Reial Mallorca, Mateu Alemany, es troba molt satisfet per la marxa de l’equip a la Lliga i per la comunió que sembla que hi torna a haver entre el Mallorca i l’afició, però no es vol atribuir en exclusiva el mèrit del canvi de rumb a tots els nivells que ha experimentat el club des de la seva arribada. Recordant el partit de diumenge passat davant el Betis, el màxim mandatari mallorquinista opinà que "es veieren els millors 15 minuts de la temporada". "A partir de l’1-3, hi va haver una reacció del públic i es va palpar una connexió i una empatia amb l’equip. Fou un moment molt important dins la temporada, tot i que just poguerem sumar un punt. Però és un punt molt especial i suposa la demostració que l’equip està bé d’ànims, que creu en les seves possibilitats i que està capacitat per fer front a qualsevol situació. Aquesta connexió amb l’equip serà determinant per aconseguir l’objectiu", afegí.

Després que el Mallorca hagi sumat 14 punts a la Lliga en els set partits jugats de la segona volta, amb els quals iguala els nombres de la primera, disputada sota la presidència de Vicenç Grande, i hagi sortit de la zona de descens, Mateu Alemany no es veu com a causa única de la reacció de l’equip. Així mateix, afirma que "no crec en l’existència de l’efecte Alemany. Mai no he cregut en els personalismes en el món del futbol. Crec que la reacció és fruit de la feina de tothom, del club, de la plantilla i del cos tècnic. És la implicació de tots allò que ha propiciat aquests resultats. No hi ha misteris ni màgia en el món del futbol".

El president vermell destaca la importància d’haver assolit "un ambient de tranquil·litat tant des del punt de vista mediàtic com social" i recordà que "quan vaig decidir iniciar una nova etapa en el Mallorca vaig insistir que el més important era cercar l’estabilitat del club i, per això, el fet d’haver obtingut la normalitat és una bona notícia". "Nosaltres des del club podem ajudar en tot i estar pendents de tots els detalls, però els que realment ens poden treure d’aquesta situació són els futbolistes i el cos tècnic", destacà Alemany. Amb referència a la sortida de to de Gregorio Manzano en la roda de premsa de divendres passat, Alemany volgué llevar transcendència al comportament del tècnic i indicà que "un excès de tranquil·litat tampoc no és bo.

En tot allò que envolta un club de futbol és normal l’existència d’un factor que implica una certa polèmica, discussió, opinions diferents i divergències periodístiques. Allò que no podem esperar és que tots estiguem d’acord en tot sempre. Si tota aquesta polèmica gira al voltant de la qüestió futbolística no passa res. Seria pitjor que les polèmiques se centrassin en altres àmbits. L’entrenador pot expressar una opinió o un sentiment en una determinada anàlisi general d’un partit i s’ha de respectar, com des del club respectam les valoracions que fan tots els mitjans de comunicació". Per altra banda, Alemany també volgué llançar un avís a navegants i considerà que seria una errada caure en l’autocomplaença i pensar que el Mallorca ja està salvat.

"Quan se surt d’una situació difícil, sempre hi ha el perill que ens relaxem una mica, però el nostre missatge ha de ser ben clar i contundent: Fins ara no hem fet cap altra cosa que recuperar el dèficit que teníem i, per tant, continuam lluitant per la salvació. No tenim cap avantatge, ans el contrari. Estam just per damunt la zona de descens i hem de fer un esforç superior per consolidar la situació. Llançar missatges en un altre sentit seria un error. Ens queden dotze finals, cal treballar dia a dia i hem de pensar que tots els punts són importantíssims i que cada partit és difícil. Després d’haver sortit d’una situació complicada no podem aixecar el peu de l’accelerador. Com més aviat arribem als 42 punts millor. Si no, després vénen sorpreses i els disgusts", assegurà el màxim mandatari mallorquinista. A més, destacà que "l’equip està demostrant capacitat per treure bons resultats, per afrontar els partits sense complexos i estam bé, però hem de continuar treballant i espitjant perquè, si no ho feim, segurament tindrem problemes". "Mirant el calendari, com més punts acumulem en les pròximes jornades millor", sentencià.

Gregorio Manzano continua sense voler amagar la destral de guerra

L’entrenador del Mallorca, Gregorio Manzano, continua sense amagar la destral de guerra amb la premsa i ahir afirmà a la seva pàgina web del club: "Alguns s’alegren dels nostres fracassos i no participen dels nostres èxits, però els vertaders mallorquinistas no s’han de deixar endur per una minoria". Manzano analitzà en el seu blog els darrers partits, dels quals destacà que, davant del FC Barcelona a la Copa del Rei, un penal aturat per Pinto tornà a marcar "el destí més cruel" per al Mallorca i que, davant el Betis, amb una remuntada de 0-3 en 13 minuts, "la reacció de l’equip va ser per treure’s el barret". "El Betis era la nostra tercera final en set dies. Si en tres partits la defensa no encaixà cap gol, contra els bètics en seixanta minuts n’encaixàrem tres. El futbol té aquestes coses, però la reacció de l’equip és per treure’s el barret", afirmà el tècnic.

Amb referència a la semifinal de Copa contra el Barça, Manzano recordà que, tot i no haver assolit el passi a la final, "l’equip sortí reforçat moralment i futbolísticament. A més, tots entenguerem que els jugadors feren una competició de Copa magnífica, encara que després alguns es confongueren i mesclaren ous amb caragols. Pel que fa a les seves declaracions en què criticava alguns periodistes, Manzano assenyalà: "El que no entenc és que moltes persones m’han trucat per dir-me que en el fons tenia raó i els he contestat que no tenc la veritat de la raó i l’únic que desitj és reactivar la passió de nou per al Mallorca com una cosa nostra. I una cosa que no hem de deixar de tenir en el futur".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.