algo de nubes
  • Màx: 13.74°
  • Mín: 7.77°
13°

Manzano treu el fuet

L'entrenador mallorquinista esbroncà ahir els seus homes, per espai de mitja hora, per la mala imatge oferida diumenge davant el Betis i els demanà una mica més de concentració i ambició

La derrota encaixada diumenge passat a l’estadi Manuel Ruiz de Lopera davant el coer Betis (3-0) encara cou, i molt. Ahir el tècnic del Reial Mallorca, Gregorio Manzano, es deixà a casa la seva habitual cara afable i riallera i va treure el fuet per esbroncar la seva plantilla per la derrota i la mala imatge oferida. Abans de la sessió d’entrenament, Manzano reuní tota la plantilla sobre la gespa i els amollà un sermó que durà gairebé mitja hora. En la seva xerrada, el tècnic va retreure als futbolistes la seva manca d’ambició i concentració en els primers minuts de partit, circumstància que s’ha reproduït en els tres darrers partits de l’equip i que sempre han costat algun gol.

Manzano, que devia visualitzar les imatges del partit –degué comprovar també que el primer gol del Betis no arribà precedit per un rebuig o una pilotada, tal com assegurà en la roda de premsa posterior al matx, sinó que fou una excel·lent centrada en profunditat de Mehmet Aurelio–, tingué temps de fer una reflexió en fred de la derrota i es podria considerar que l’esbroncada tenia un guió estratègicament pensat i estudiat per provocar una reacció en els seus futbolistes amb vista als pròxims partits.

Els crits de l’entrenador andalús –intencionadament o no– se sentien, encara que de manera inconnexa, des de la graderia de Son Bibiloni. Foren els micròfons d’ambient de les càmeres d’IB3 els que captaren fragments de la renyada. Manzano, visiblement enfadat, volgué punyir en l’orgull dels seus homes en dir: "Ser de Primera Divisió, què és això? Què és? si qualsevol equip ens ve i ens guanya". Acte seguit el tècnic enumerà les mancances que el seu equip exhibí al Manuel Ruiz de Lopera i etzibà als seus homes: "És qüestió de caràcter, d’intensitat, de fe... Perque som un bon equip, però vosaltres sou els primers que hi heu de creure.

Allò que no és pot fer és jugar al tran-tran (amb pardaleria). Hem d’entrar als partits més concentrats. Jugar com estaveu jugant, no pot ser. Si no jugam amb una mica més d’intensitat, si no anem tots a una, qualsevol equip ens pot guanyar". Un cop finalitzada la xerrada, començà la feina física. Els titulars de diumenge feren recuperació amb corregudes suaus, estiraments i footvolley , mentre que els suplents i els que no jugaren, entre ells un recuperat Adúriz, s’exercitaren a un major ritme.

Moyà: "Vàrem pecar d’innocència"

El porter del Reial Mallorca Miquel Àngel Moyà, 24 hores després de la derrota davant el Betis, féu autocrítica i reconegué que l’equip va pecar "d’innocència" i de "manca d’intensitat defensiva global". "L’equip pot donar i ha de donar molt més del que hem donat. Jugadors de qualitat en tenim, però hem pecat d’innocència i de manca d’intensitat defensiva. Són aquestes actituds que hem de corregir", assegurà el futbolista binissalemer.

Amb referència a l’esbroncada que ahir Manzano donà als seus futbolistes, Moyà opinà que "al llarg de la temporada es produeixen dos o tres punts d’inflexió en què es fa necessari pegar un cop damunt la taula i posar els punts damunt les is, i crec que després d’encaixar dues derrotes com les que hem encaixat era el moment. L’entrenador ha volgut que millorem alguns aspectes i ho ha escenificat d’una manera enèrgica perquè ens deixondíssim. Ho hem d’assumir ja que som professionals i, si la persona que du el comandament de l’equip no controla un poquet o no diu les coses, no anirem bé".

El porter mallorquí també es mostrà comprensible amb les crítiques que rep el joc de l’equip i afirmà que "tots som grandets i sabem les coses que hem fet bé i les que hem fet malament. Som persones madures i, si no feim les coses bé, hem de saber acceptar les crítiques, si aquestes són constructives i ens permeten millorar en un futur".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.